Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Κω για το δημογραφικό: Αφανιζόμαστε!

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Κω για το δημογραφικό: Αφανιζόμαστε!

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της ομάδας πολιτών από την Κω “Θερμοπύλες” προς τους πολιτικούς αρχηγούς:

ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ – ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας, το οποίο διαρκώς εντείνεται και οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο λόγω του ότι δεν έχει άμεσο πολιτικό αντίκρισμα ή κομματικό όφελος, δεν αναφέρεται από τα πολιτικά κόμματα. Έτσι, δυστυχώς, δεν εξαγγέλλεται κανένα επίδομα για τις μέλλουσες μητέρες και για τέκνα και δεν βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα, όπως θα του άξιζε.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΟΚ

Οι αριθμοί προκαλούν σοκ και μπροστά σε αυτούς απαγορεύεται να κλείνουν τα μάτια, αυτοί που σήμερα έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία στην Ελλάδα: Η χώρα μας κατέχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων (8,5 γεννήσεις ανά 1000 κατοίκους) μετά την Ιταλία και Πορτογαλία, σε αντιδιαστολή με τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού. Κάθε γυναίκα σήμερα γεννάει 1,3 παιδιά, όταν για να είναι σταθερός ο πληθυσμός της χώρας πρέπει να γεννιούνται 2,1! Το 1980 είχαμε 148.134 γεννήσεις και οι θάνατοι ήταν 87.282. Αντίθετα το 2015 είχαμε 89.881 γεννήσεις (86% από Ελληνίδες και το 14% από αλλοδαπές μητέρες) και 117.829 θανάτους. Από το 2011 ξεκίνησαν οι γεννήσεις να είναι λιγότερες από τους θανάτους. Αποτέλεσμα την πενταετία 2011-15 μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας μας κατά 95.000 περίπου άτομα.

Μόνο το 2015 είχαμε φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 29.365 άτομα. Δηλαδή, μέσα στο 2015 μια πόλη 30.000 κατοίκων εξαφανίστηκε από το χάρτη της Ελλάδας! Αν μάλιστα το 2016 τηρήθηκε ο ίδιος ρυθμός, τότε μια ακόμη πόλη 40.000 κατοίκων εξαφανίστηκε φέτος!

Ο μέσος όρος της ηλικίας των Ελλήνων σήμερα είναι τα 44 έτη, όταν το 1951 ήταν τα 26. Η Ελλάδα μετατρέπεται από χρόνο σε χρόνο σε χρόνο σε χώρα γερόντων. Το 2060, 4 στους 10 θα είναι άνω των 60 ετών! Η Εurostat υπολογίζει ότι μέχρι το 2080 θα έχει μειωθεί ο πληθυσμός της χώρας μας κατά 3,5 εκατομμύρια κατοίκους!

Σε πολλά νησιά του Αιγαίου το 2015 δεν υπήρξαν γεννήσεις. Αναφέρουμε ενδεικτικά την Αστυπάλαια, την Τήλο, Χάλκη, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Ψαρά, Κάρπαθο, Κάσο, Λειψοί, Νίσυρο, Πάτμο, Σύμη, Νάξο. Στην Λέσβο καταγράφηκαν 1196 θάνατοι έναντι 532 γεννήσεων, όπου και…. συνεχίζεται ο εποικισμός του νησιού με την ταυτόχρονη, αδιάπτωτη είσοδο λαθρομουσουλμάνων (Αλγερία, Ζιμπάμπουε, Σιέρα Λεόνε…)!

Μόνο στη Δυτική Θράκη έχουμε θετικό ισοζύγιο μεταξύ γεννήσεων και θανάτων. Συγκεκριμένα στην Ξάνθη γεννήθηκαν 904 μωρά και καταγράφηκαν 428 θάνατοι. Υπάρχει αλματώδης αύξηση σε γεννήσεις Μουσουλμάνων σε αντίθεση με τους Χριστιανικούς πληθυσμούς, όπου οι γεννήσεις ακολουθούν τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή και με ένα γείτονα που συνεχώς προκαλεί.

Και ενώ οι γεννήσεις μειώνονται, οι εκτρώσεις στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 350.000 κάθε χρόνο. Αυτό το θλιβερό νούμερο μας κατατάσσει ως πρώτη χώρα στις διακοπές κυήσεων πανευρωπαϊκά. Και είμαστε βέβαιοι ότι αν δεν υπήρχε αυτός ο μεγάλος αριθμός εκτρώσεων, δεν θα αναφερόμασταν σήμερα για υπογεννητικότητα, γήρανση πληθυσμού, συρρίκνωση έθνους, μείωση εργατικού δυναμικού, μείωση παραγωγικότητας, επιδείνωση ασφαλιστικών ταμείων.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Όλα τα παραπάνω είναι άκρως επικίνδυνα για τον τόπο μας και τη χώρα μας. Αιτίες αναφέρονται αρκετές όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, οι σύγχρονες απαιτητικές συνθήκες ζωής, η απουσία του κοινωνικού κράτους, η  χαλάρωση του θεσμού της οικογένειας, οι εκτρώσεις όπως προαναφέραμε. Κυριότερη αιτία όμως, αποτελεί η απομάκρυνση μας από την Ορθόδοξη μας Πίστη και τις διαχρονικές χριστιανικές αξίες, η οποία επιταχύνθηκε από τα κελεύσματα και τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Παρασυρμένοι όλοι μας από τα οικονομικά δολώματα της νέας εποχής, την επίπλαστη και προσωρινή ευμάρεια, κατρακυλήσαμε στην εύκολη ζωή, αδυνάτισαν οι αντιστάσεις μας, γίναμε μαλθακοί στην ψυχή, έγινε αδύναμη η θέλησης μας και ξεκίνησε έτσι η σταδιακή απώλεια της ύπαρξης μας με την υποδούλωση σε εξωτερικές δυνάμεις.

Και πριν από 70 χρόνια υπήρχαν σοβαρότερα προβλήματα από ότι σήμερα. Η χώρα έβγαινε κατεστραμμένη μέσα από την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο και όντως οι γονείς μας και οι παππούδες μας δεν εγκατέλειψαν την χώρα τους, αλλά προσπάθησαν να την οικοδομήσουν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αλλά κυρίως για τα παιδιά τους. Και το πέτυχαν. Γιατί είχαν θέληση και πίστη στην πατρίδα τους, την θρησκεία τους, την οικογένειά τους και παρόλο που οι περισσότεροι ήταν μεροκαματιάρηδες και αγρότες σε πολύ πιο δύσκολες εργασίες από τις σημερινές, με χειρότερο κράτος πρόνοιας από ότι τώρα και ζούσαν σε πολύ χειρότερα σπίτια με ελάχιστες ανέσεις σε σχέση με σήμερα. Όλα τα παραπάνω δεν τα θεώρησαν αιτίες για να σταματήσουν να κάνουν παιδιά. Και όπως προαναφέραμε πέτυχαν και ζούσαν ευτυχισμένοι και αγαπημένοι.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ-ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ

Μήπως πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από εκείνους; Και με τη βοήθεια του Θεού να αλλάξουμε και εμείς ρότα; Μήπως να σκεφτούμε ότι τα παιδιά όσο «μπελάς» και αν παρουσιάζονται, αποτελούν και πραγματικά είναι χαρά και ευλογία; Ότι συνιστούν συνέχεια της ζωής και της ύπαρξης μας και μόνο χαρά και αγάπη μπορούμε να τους προσφέρουμε, όπως μας προσφέρουν τα ίδια και όχι θάνατο, πριν έρθουν στο φως του κόσμου; Μήπως πρέπει, επιτέλους, η Κυβέρνηση να εγκύψει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα, να γίνει κάποια πανεθνική εκστρατεία; Αξιότιμοι, κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κ. Πρωθυπουργέ, κ. Πρόεδρε της Βουλής, κύριοι αρχηγοί των κομμάτων, η Ιστορία σας καλεί: Κάντε κάτι. Χάνεται η χώρα!

Η ομάδα πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ», πέρα των άλλων, συμβολικά απέστειλε, το ποσό των 300 ευρώ στην «Πανελλήνια Ένωση Φίλων Παιδιών των Πολυτέκνων» και ενίσχυσε επίσης, με το ποσό των 300 ευρώ, την οικογένεια του πρώτου παιδιού (κορίτσι), που γεννήθηκε με την είσοδο του νέου έτους στο  ακριτικό νοσοκομείο της Κω. Μήπως και η Πολιτεία πρέπει, ως οφείλει, να στηρίξει και να ενισχύσει τους Υπερπολύτεκνους, αυτούς τους σύγχρονους ήρωες και αιμοδότες του Έθνους μας; Τουλάχιστον, αρχικά, στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές.

Δεν βλέπετε τη δημογραφική αλλοίωση που απειλεί τη συνέχεια του Γένους, που ήδη φθίνει λόγω της υπογεννητικότητας των Ελλήνων και της συνεχούς και δυσανάλογης εισροής (πέρα των προσφύγων) λαθρομουσουλμάνων εποικιστών;

Θυμάστε αξιότιμοι κύριοι, τι λέγει ο Παλαμάς: «Χρωστάμε σ’όσους ήρθαν, πέρασαν, θα΄ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι , οι νεκροί». Δεν υπάρχει πλέον νερό ανευθυνότητας για να νίψει κανείς τας χείρας του παρά μόνο ύδωρ υπευθυνότητας και μετάνοιας έναντι του απλού πολίτη από τον οποίο πηγάζει κάθε εξουσία.

Με εκτίμηση,
Για την ομάδα Πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kraugh-agwnias-apo-tous-katoikous-ths-kw-gia-to-dhmografiko-kante-kati-afan#ixzz4Xl7MSth0

Exit mobile version