Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψευδολογία χωρίς αντίλογο η ομιλία Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

Ψευδολογία χωρίς αντίλογο η ομιλία Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Με διθυράμβους υποδέχτηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην πόλη με αφορμή τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για το εβραϊκό ολοκαύτωμα και την κομματική συγκέντρωση που επακολούθησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σε μια επίδειξη γαλάζιας φρενίτιδας και δήθεν συνεπαρμένοι από το πρωτοφανές κλίμα συσπείρωσης που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν ως άκρως επιτυχημένη την όλη παρουσία του Μητσοτάκη, αφήνοντας όμως ασχολίαστο το περιεχόμενο της ομιλίας του, για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Αρχικά, οι τίτλοι και το όλο κλίμα που καλλιεργήθηκε μέσω πληρωμένων και κατά παραγγελία δημοσιευμάτων έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την ομολογούμενη καθήλωση της ΝΔ σε χαμηλά ποσοστά και με την επίσης διαπιστευμένη ανικανότητα του προέδρου της να την οδηγήσει σε άλλο, υψηλότερο εκλογικό «ταβάνι». Επιπλέον, ο λόγος που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος αρκέστηκε στην επικοινωνιακή απεικόνιση της ομιλίας του Μητσοτάκη και όχι στο περιεχόμενο της είναι προφανής. Το μεγαλύτερο μέρος της αναλώθηκε σε κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης και όχι στις προτάσεις που υποτίθεται ότι διαθέτει η ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

Αλλά ας δούμε κάποια παραδείγματα για το τι ακριβώς ειπώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τι αυτά σηματοδοτούν για την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία, την οποία ναι μεν διεκδικεί, χωρίς όμως να ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες. Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε πως επί ημερών ΝΔ η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη και ότι ήταν ζήτημα λίγων μόνο μηνών για την οριστική έξοδο από την ύφεση που προκάλεσαν τα μνημόνια. Τότε, όπως υποστήριξε, η ΝΔ επέβαλε μείωση της φορολογίας, μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μείωση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες, μείωση της ανεργίας, τόνωση της επιχειρηματικότητας και θέσπιση επενδυτικών κινήσεων με στόχο την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος σχολίασε τις ενέργειες της ΝΔ και για όλους τους υπόλοιπους τομείς, εμφανίζοντας μια κατάσταση τελείως διαφορετική από αυτή που έζησαν οι Έλληνες εξαιτίας των μνημονίων που συνυπέγραψε η ΝΔ μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ. Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα που κανείς κομματικός χειροκροτητής, πολίτης ή δημοσιογράφος, δεν έθεσε για τον εαυτό του. Εφόσον λοιπόν όλα ήταν ιδανικά επί Νέας Δημοκρατίας για ποιο λόγο ο Σαμαράς έχασε στις εκλογές με περίπου 10 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ και πως γίνεται ο τελευταίος να άγγιξε εκλογικό ποσοστό πολύ πιο πάνω από το αναμενόμενο; Η ήττα Σαμαρά και της ΝΔ ήταν απότοκος των αλλεπάλληλων μέτρων που επέβαλλε, επομένως και μια πράξη αντίδρασης για την ύφεση και τη φτώχεια που προκάλεσε ή απλώς μια κακή εκτίμηση των Ελλήνων για τις προθέσεις της τότε κυβέρνησης;

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά, τι έκανε η ΝΔ για να αποτρέψει τη χώρα από τον εθνικό κατήφορο στον οποίο την καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ; Υπόγραψε τα μνημόνια, συνυπόγραψε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εγκλωβίζεται σε έναν στείρο καταγγελτικό λόγο αναμένοντας να επανέλθει στην εξουσία για να συνεχίσει την ίδια πολιτική με αυτήν που σήμερα καταδικάζει από θέσεως αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν ολίγοις η ομιλία Μητσοτάκη αποτελεί ένα μνημείο ψευδολογίας χωρίς αντίλογο, μια ομολογία αποτυχίας και απουσίας επιχειρημάτων, ένα ερωτηματικό απέναντι στο ρητορικό ερώτημα του τι θα έκανε η ΝΔ εάν σήμερα γινόταν κυβέρνηση ως προς την εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων και της ύφεσης που επιφέρουν στον ελληνικό λαό.

Α. Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pseudologia-chwris-antilogo-h-omilia-mhtsotakh-sthn-thessalonikh#ixzz4XoTGLrRB

Exit mobile version