Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημόνια διαρκείας: Η Ελλάδα θα είναι δέσμια των διεθνών τοκογλύφων μέχρι το 2040 – Αλλαγή πολιτικής τώρα!

Μνημόνια διαρκείας: Η Ελλάδα θα είναι δέσμια των διεθνών τοκογλύφων μέχρι το 2040 - Αλλαγή πολιτικής τώρα!

Η έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με την ελληνική οικονομία ακόμα δεν έχει παραδοθεί πλήρως στην δημοσιότητα, όμως κομμάτια της διαρρέουν για να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα υποδοχής του.

Έτσι, σύμφωνα με την τελευταία διαρροή, η Ελλάδα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χρειαστεί αιματηρά μέτρα μέχρι το 2040, προκειμένου τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων να φθάσουν περίπου στο 77% του ευρωπαϊκού μ.ο., όσο ήταν το 2009 δηλαδή.

Αυτή είναι η καλύτερη των περιπτώσεων, το πιο αισιόδοξο σενάριο, αφού σύμφωνα με το βασικό σενάριο η ελληνική οικονομία θα καταγράφει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη μόλις 1% το χρόνο! Την ίδια στιγμή εκτιμούν ότι την περίοδο 2022 – 2040 ο ευρωπαϊκός μ.ο. ανάπτυξης θα είναι 1,3%. Κοινώς, δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα πρό κρίσεως επίπεδα.

Ακόμα χειρότερο είναι το απαισιόδοξο σενάριο, που πάντα είναι και το επικρατέστερο για πραγματοποίηση, σύμφωνα με το οποίο η αύξηση του ΑΕΠ για φέτος είναι μόλις 1,1% και ακολούθως οι επιδόσεις για τα επόμενα χρόνια υποδεέστερες της βασικής εκτίμησης. Σε αυτή την περίπτωση, το Ταμείο, εκτιμά ότι τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία, αφού η «ψαλίδα» με την υπόλοιπη Ευρώπη θα συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να φθάσουν το 2040 το 55% του ευρωπαϊκού μ.ο.

Αυτή δείχνει το αδιέξοδο των πολιτικών του μνημονίου, που συνιστούν μία βάναυση εσωτερική υποτίμηση, άνευ ουσιαστικού νοήματος. Μοναδική διέξοδος η ρήξη με τους διεθνείς τοκογλύφους και η χάραξη μίας εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής, που μόνο η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει και μπορεί να υλοποιήσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/problepsh-dnt-toulachiston-mechri-to-2040-tha-pnigomaste-sta-mnhmonio#ixzz4XuMsAlIr

Exit mobile version