Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες γκρίνιες στο κλεφτο-Πασόκ: Καρφιά Βενιζέλου κατά Φώφης με επίκεντρο την «μεγάλη συγκυβέρνηση»

Νέες γκρίνιες στο κλεφτο-Πασόκ: Καρφιά Βενιζέλου κατά Φώφης με επίκεντρο την «μεγάλη συγκυβέρνηση»

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα και να νομίζουν ότι με τις μεταγραφικές «αποστασίες» διαφόρων «παρτάκηδων» βο(υ)λευτών το κόμμα και το εκλογικό μόρφωμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πάρουν τα πάνω τους, η πραγματικότητα όμως δείχνει (και είναι) πολύ διαφορετική.

Εκτός από το ότι η επιστροφή του Τζέφρυ περισσότερο κακό από καλό έκανε στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και την «ρουκέτα» του απίθανου Θεοχαρόπουλου της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, κάτι το οποίο εκνεύρισε αφόρητα την Γεννηματά και το επιτελείο της, έχουμε τη νέα υπόγεια υπονόμευση της νυν ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην «Ντούτσε» και αρχικαρεκλάρχη του, Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του κινείται στην ίδια γραμμή με την Γεννηματά (δηλαδή, το επίσημο ΠΑΣΟΚ) και τον Μητσοτάκη για την άμεση διενέργεια εκλογών.

Το σημείο στο οποίο ο Βενιζέλος  διαφοροποιείται από τον Μητσοτάκη και προσεγγίζει (διόλου τυχαία) την Γεννηματά είναι εκεί όπου υποστηρίζει ότι «πρέπει πράγματι η Χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση ευρύτατης εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, συμπεριλαμβανομένου και του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ αφού ηττηθεί και πληρώσει το κόστος της τεράστιας βλάβης που έχει προκαλέσει».

Αυτή η τοποθέτηση του, όμως, αποτελεί το απαραίτητο άλλοθι για να πετάξει στην συνέχεια τα καρφιά του στη νυν ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ζητά, λοιπόν, «μια καθαρή γραμμή σε σχέση με την προοπτική της Χώρας, χωρίς φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς φλερτ με απόψεις οι οποίες δεν δίνουν άμεση λύση στο επείγον εθνικό ζήτημα που είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να σχηματιστεί μία κυβέρνηση συνεργασίας».

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, όπως είπε, «πρέπει εμείς να είμαστε παράγοντας ασφαλείας, δεν πρέπει να δημιουργούμε αβεβαιότητα. Εάν δημιουργούμε την αίσθηση ότι παίζουμε με διάφορα σενάρια, ότι δεν θα συμβάλλουμε στο να υπάρχει εναλλακτικό σχήμα μετά τις εκλογές, βεβαίως αυτό δεν δημιουργεί το ρεύμα που μπορούμε να δημιουργήσουμε».

Πονηρός ο Βενιζέλος, ζητά από την Γεννηματά να συνταχθεί με την ΝΔ στο αίτημα να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να δεσμευτεί εκ των προτέρων ότι θα συμμετάσχει σε μια συμμαχική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί να συμμετάσχει σ΄αυτή την κυβέρνηση.

Κι επειδή ο Βενιζέλος υπολογίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να «ξεκουραστεί», μπας και «ξεπλυθεί» ως αξιωματική αντιπολίτευση, για να έχει κάποιες ελπίδες να νικήσει στις (μεθ) επόμενες εκλογές, εκείνο που ζητεί από το ΠΑΣΟΚ είναι να δεσμευτεί ότι θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, όπως έγινε και την χρονική περίοδο 2012-2014, ξεχνώντας κάθε ιδέα για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των σημερινών κοινοβουλευτικών συσχετισμών.

Αν συμβεί αυτό που απεύχεται ο Βενιζέλος, θα βρει τότε την ευκαιρία που ζητά για «να την κάνει» από το ΠΑΣΟΚ. Θα το έκανε νωρίτερα εάν θεωρούσε ότι το εκκολαπτόμενο μόρφωμα των Φλωρίδη, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου είχε κάποια προοπτική δυναμικής και (κυρίως αυτό) μπορούσε να χωρέσει σε αρχηγικό-πρωτεύοντα ρόλο την δική του αχαλίνωτη και ακόρεστη πολιτική πείνα. Επί του παρόντος, παραμένει στο ΠΑΣΟΚ ως μόνιμος πόλος αμφισβήτησης της επίσημης γραμμής του και ταυτόχρονα ως το «κακό σπυρί» στο σώμα του, υποσχόμενος σ΄ όλους εμάς ότι δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε με τα συνεχιζόμενα τερτίπια του στο κάποτε κραταιό αυτό κόμμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gkrinia-benizelou-sto-pasok.-skabei-ton-lakko-ths-gennhmata#ixzz4Xv3H4rLk

Exit mobile version