Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Χαστούκι» από ΔΝΤ: Μειώσεις συντάξεων και φόρους για όλους οι απαιτήσεις του Ταμείου

«Χαστούκι» από ΔΝΤ: Μειώσεις συντάξεων και φόρους για όλους οι απαιτήσεις του Ταμείου

Τόσες μέρες οι συριζαίοι περίμεναν την έκθεση του ΔΝΤ, φτάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να αρχίσουν να ρίχνουν τους τόνους στην υποτιθέμενη αντιπαράθεση με το ταμείο. Τελικώς, η έκθεση δημοσιεύτηκε και αποτελεί ένα πραγματικό χαστούκι για τους συριζαίους.

Στην έκθεση του ταμείου το μοναδικό σημείο που συμφωνεί με τις επιδιώξεις του Σύριζα είναι ότι το χρέος χαρακτηρίζεται «μη βιώσιμο» και χαρακτηρίζεται αναγκαία μία αναδιάρθρωσή του.

Με τι κόστος, όμως, προσφέρεται αυτή η πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους; Η πρόταση του ταμείου περιλαμβάνει την «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», ήτοι την μείωση του αφορολόγητου ορίου σε σημείο να φορολογούνται και αυτοί που βρίσκονται στα όρι της φτώχειας, την «ορθολογικοποίηση», δηλαδή την μείωση, των συντάξεων και την άρση όλων των περιορισμών για την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων».

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχει στελεχωθεί ακόμα το αμερικανικό Υπ.Οικ με ανθρώπους της διακυβέρνησης Τράμπ και ως εκ τούτου οι εξελίξεις στο μέλλον θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, αφού οι πρώτες ενδείξεις εμφανίζουν τον αμερικανό πρόεδρο να θέλει απεμπλοκή του ΔΝΤ από την Ευρώπη και – γιατί όχι – διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Οι πολιτικάντηδες οφείλουν να καταλάβουν πως ο δρόμος της συμμόρφωσης με τα μνημόνια δεν μπορεί να είναι χωρίς μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ και πείνα. Μοναδική διέξοδος η επιστροφή στην παραγωγική διαδικασία από την οποία μας αποτρέπουν οι εξαρτήσεις από τους «δανειστές».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chastouki-apo-dnt-meiwseis-suntajewn-kai-forous-gia-olous-oi-apaithseis-tou#ixzz4Y0N3ndUX

Exit mobile version