Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα πρόκληση από τον ανάλγητο Στουρνάρα: Η μνημονιακή συνταγή… πέτυχε

Νέα πρόκληση από τον ανάλγητο Στουρνάρα: Η μνημονιακή συνταγή... πέτυχε

Οι νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπέρ της συνταγής των Μνημονίων αποδεικνύουν γιατί αυτός ο τόπος έχει πολύ καλή επικοινωνία με τους δανειστές, ενισχύει όμως και την σεναριολογία για επικείμενη πρωθυπουργοποίησή του σε μια ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση στο εγγύς μέλλον.

Για μια ακόμη φορά ο Στουρνάρας φρόντισε να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές, έχοντας ως αφορμή την εκδήλωση της Δευτέρας στην Βουλή για το Ελληνικό χρέος.

Εκεί, ο Στουρνάρας για μια ακόμα φορά υπερασπίστηκε τα «θετικά» των σκληρών οικονομικών προγραμμάτων που επιβάλλονται ολοένα σκληρότερα στους Έλληνες πολίτες. Όπως ανέφερε, τα Μνημόνια «πέτυχαν, σε μεγάλο βαθμό, να αντιστρέψουν τις ιδιαίτερα δυσμενείς τάσεις που επικρατούσαν, ιδιαίτερα όσον αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή.

Με άλλα λόγια, «οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες» τόνισε, προφανώς ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου έπειτα από όλα όσα έχουν γίνει στην Ελληνική κοινωνία αυτά τα χρόνια. Χαρακτήρισε δε ως τον «σημαντικότερο ανασταλτικό παράγοντα για την έξοδο από την κρίση την αδυναμία μας να αντιπαρατεθούμε στα λίγα μεγάλα και πολλά μικρά συμφέροντα, τα οποία αντιτάχθηκαν στις μεταρρυθμίσεις».

Ούτε οι ίδιοι οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν θα τα έλεγαν τόσο… όμορφα και… ρόδινα, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ενώ έχει αλωθεί η Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος, ενώ η Δημόσια Περιουσία της Χώρας έχει περιέλθει στα χέρια ξένων παραγόντων, ενώ η φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού καλπάζει με γοργούς ρυθμούς, ο Στουρνάρας προκαλεί (για πολλοστή φορά) το κοινό αίσθημα, λέγοντας ότι «οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες»!

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, για την εξυπηρέτηση των στενών συντηρητικών συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-proklhsh-apo-ton-analghto-stournara.-thewrei-oti-petuche-h-suntagh#ixzz4Y2jJhbKA

Exit mobile version