Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στρατιωτικές, διπλωματικές και επικοινωνιακές νίκες για τον Άσσαντ

Στρατιωτικές, διπλωματικές και επικοινωνιακές νίκες για τον Άσσαντ

Η προέλαση του Συριακού Στρατού σημειώνει συνεχώς νίκες και στα τρία βασικά μέτωπα, δηλαδή των περιοχών της Ελ-Μπαμπ, της Αεροπορικής Βάσης Τ4 κοντά στην Παλμύρα και της Ντείρ εζ-Ζορ. Ειδικότερα στο μέτωπο της Ελ-Μπαμπ οι φιλοσυριακές δυνάμεις και η επίλεκτη δύναμη του Συριακού Στρατού “Τίγρης” έχουν δημιουργήσει μέτωπο μόνο τρία χιλιόμετρα νότια πόλης της Ταντίφ. Όπως απεικονίζεται και στον ιστότοπο http://syria.liveuamap.com αυτή η επιτυχής προέλαση του Συριακού Στρατού έχει ανησυχήσει σημαντικά τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής της Ασπίδας του Ευφράτη που μαζί με τους συνεργάτες τους τρομοκράτες-τζιχαντιστές του Free Syrian Army (FSA) εξαπολύουν μανιασμένα επιθέσεις εναντίον των τρομοκρατών-τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους στην Ελ-Μπαμπ τις τελευταίες δώδεκα ώρες.

Η λύσσα των τούρκων να ελέγξουν πρώτοι την Ελ-Μπαμπ είναι περισσότερο από εμφανής. Και αυτό το γεγονός ίσως να οφείλεται στο ότι οι τούρκοι θέλουν να ελέγξουν πρώτοι την πόλη για να μπορέσουν να εξαφανίσουν οποιαδήποτε περισσότερη απόδειξη των παράνομων συναλλαγών τους σε πετρέλαιο με το ισλαμικό κράτος. Στο μέτωπο της Παλμύρας ο Συριακός Στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση για την απελευθέρωση των ενεργειακών πηγών από το ισλαμικό κράτος. Και στο μέτωπο της Deir ez-Zor η καταλυτική συμβολή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει κονιορτοποιήσει κυριολεκτικά τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3.

Στο διπλωματικό πεδίο, όπως αναφέρει και το έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων Syrian Arab News Agency, ο Άσσαντ δήλωσε σε βελγικά μέσα ενημέρωσης ότι η εγκαθίδρυση της ειρήνης στην Συρία εξαρτάται πρωταρχικά από την ανάσχεση της εισβολής τρομοκρατικών στοιχείων και σχετικών μέσων υποστήριξης τους στην χώρα.

Έπειτα ορθώς καυτηρίασε τον ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανίας) που φαινομενικά επιθυμούν τον πολιτισμό και την ειρήνη και στην πραγματικότητα βοηθούν την επιδείνωση των προβλημάτων στην Συρία. Για παράδειγμα η έλλειψη φαρμάκων στα συριακά νοσοκομεία οφείλεται σε εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η υποστήριξη των κάθε λογής τρομοκρατών-τζιχαντιστών στην πολύχρονη διατήρηση της εμπόλεμης κατάστασης έχει οργανωθεί φανερά και κρυφά από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Άλλωστε η Γερμανία ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική για την Συρία από την εποχή της μη ολοκλήρωσης του αγωγού Κατάρ – Τουρκίας που την είχε επηρεάσει άμεσα την εποχή που η Ρωσία έκοβε την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία λόγω των υπέρογκων χρεών της. Η Συρία είχε αρνηθεί την ολοκλήρωση αυτού του αγωγού για να προφυλάξει τα συμφέροντα της φίλης και συμμάχου της Ρωσίας. Βέβαια εδώ θα πρέπει να αναγνωριστούν οι βαθιές σχέσεις της Συρίας με την Ρωσία καθώς και η στρατιωτική, ανθρωπιστική και ιατρική καταλυτική βοήθεια που έχει ανέκαθεν απλόχερα προσφέρει η Ρωσία στην Συρία.

Σε άλλο σχετικό παράδειγμα ο Άσσαντ χαρακτήρισε ως ευθέως παράνομη την δραστηριότητα των επιχειρήσεων των βελγικών μαχητικών F-16 στην Συρία, αφού δρουν στα πλαίσια αποφάσεων του ΝΑΤΟ χωρίς καμία νόμιμη εξουσιοδότηση από την Συριακή κυβέρνηση. Στο επικοινωνιακό επίπεδο ο Άσσαντ κέρδισε από τις παράλληλες δηλώσεις του Βέλγου πολιτικού Φίλιπ Ντεβίντερ που επισκέφθηκε το Χαλέπι στις 6 Φεβρουαρίου 2017. Ο κ. Ντεβίντερ δήλωσε στο έγκριτο πρακτορείο Sputnik ότι τα συστημικά μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνουν την αλήθεια για την Συρία και αυτή η δήλωση από δυτικό πολιτικό είναι από μόνη της μια τεράστια επικοινωνιακή νίκη του Άσσαντ.

Η διαστρέβλωση της αλήθειας για την Συρία βασίζεται στην εξαπόλυση ψευδών ειδήσεων από μέσα ενημέρωσης που φαινομενικά διατηρούν μια εικόνα κύρους και σοβαρότητας, ενώ στην ουσία είναι φερέφωνα παραπληροφόρησης και διασποράς συκοφαντικών δυσφημίσεων κατά των αντίπαλων των εργοδοτών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ψευδούς είδησης που διαδόθηκε από τα δυτικά συστημικά μέσα παραπληροφόρησης τις τελευταίες μέρες ήταν η σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Άσσαντ λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Όμως ο κ. Ντεβίντερ δήλωσε ότι επισκέφτηκε τον κ. Άσσαντ για περισσότερο από μιάμιση ώρα και ότι ο Σύριος Πρόεδρος ήταν πολύ καλά στην υγεία του και είχε εξαιρετικά ευχάριστη διάθεση. Ο βέλγος πολιτικός ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με την διαπίστωση ότι η συριακή κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα σύμμαχος της Ευρώπης και η επικράτηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Συρία επηρεάζει άμεσα και την επικράτηση των ίδιων συνθηκών γαλήνης και ευημερίας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τελικώς ο κ. Ντεβίντερ επικρότησε την πολύπλευρη βοήθεια της Ρωσίας στην θετική συμβολή της για την επίλυση της διένεξης και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία.

Η επικοινωνιακή επικράτηση είναι ένα κομβικό θέμα στην πολιτική. Η απόκρυψη της αλήθειας, η ψευδής ενοχοποίηση, η εισαγωγή προκατάληψης, η ψευδομαρτυρία, η έλλειψη αντικειμενικότητας και αμεροληψίας είναι γνωστά επικοινωνιακά όπλα που εφαρμόζονται πιστά και από τα συστημικά μέσα μαζικής εξαπάτησης στην Ελλάδα για την κατασυκοφάντηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stratiwtikes-diplwmatikes-kai-epikoinwniakes-nikes-gia-ton-assant#ixzz4YAkQUNoK

Exit mobile version