Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εμπαιγμός από τους καρεκλοκένταυρους των Ανέλ: Δήθεν διαφωνούν, αλλά ψηφίζουν το νομοσχέδιο για την ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μαθητές!

Εμπαιγμός από τους καρεκλοκένταυρους των Ανέλ: Δήθεν διαφωνούν, αλλά ψηφίζουν το νομοσχέδιο για την ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μαθητές!

Ακολουθώντας και πάλι το γνωστό κόλπο της «γιαλαντζί» διαφωνίας, ο έτερος κυβερνητικός εταίρος της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, δηλαδή οι ΑΝΕΛ, από την μία λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το αντεθνικό νομοσχέδιο για την χορήγηση ελληνικής ιθάγενειας στους αλλοδαπούς μαθητές και τελικά ψηφίζουν και με τα δυο χέρια!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ολομέλειας η τοποθέτηση εισηγητή ενός κόμματος για το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του «διορθώνεται»  από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας, ο οποίος μάλιστα ανήκει σε άλλο κόμμα! Αλλά δεν πειράζει στο ίδιο κυβερνητικό μόρφωμα είναι…

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης δήλωσε με παρρησία ότι το κόμμα του καταψηφίζει το άρθρο 29 εξηγώντας πως «είχαμε καταψηφίσει το 2015 τον σχετικό Κώδικα. Σήμερα, μένοντας πιστοί σε εκείνη μας την στάση καταψηφίσουμε το άρθρο 29 που τον τροποποιεί». Άλλωστε, τις ίδιες θέσεις ανάπτυξε ο Κατσίκης και κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Μετά από λίγο όμως ήρθε η ολοκληρωτική ανατροπή και η αποκάλυψη της ξεφτίλας των καρεκλοκένταυρων Ανέλ.

Ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης ανέφερε πως «με ενημέρωσε η ΚΟ των ΑΝΕΛ πως θα υπερψηφίσουν την επίμαχη διάταξη παρά τις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε νωρίτερα ένας βουλευτής της».

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Κουράκης δήλωσε στην συνέχεια: «Η θέση των ΑΝΕΛ θα εκφραστεί κατά την διάρκεια ψηφοφορίας. Έγινε μια τοποθέτηση από τον κ. Κατσίκη που είναι εισηγητής. Η πληροφόρηση που είχα εγώ στο μεσοδιάστημα μέχρι ψηφοφορία ήταν αυτή που σας είπα και θεώρησα σωστό να την πω γιατί μας παρακολουθούν από το κανάλι της Βουλής. Κατόπιν τούτου περιμένουμε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να τοποθετηθεί. Το είπα για να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Αν έκανα λάθος θα ζητήσω συγνώμη. Είχα ουσιαστική και έγκυρη ενημέρωση και θα ξεκαθαριστεί».

Ανεξαρτήτως αν τελικά οι Ανέλ ψηφίσουν ή όχι ή τελικά για λόγους εντυπωσιασμού άλλοι ψηφίσουν, άλλοι καταψηφίσουν και άλλοι δηλώσουν “παρών” (το έχουν κάνει και στο παρελθόν), η στάση τους αποδεικνύει πως αποτελούν ένα συνονθύλευμα καρεκλοκένταυρων στο πλευρό μιας αντεθνικής κυβέρνησης!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-gialantzi-diafwnia-twn-anel-se-antethniko-nomoschedio-to-opoio-omws-tha#ixzz4YDBURT93

Exit mobile version