Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκάλυψη Bankingnews: Βαράει διάλυση ο Σύριζα – Εσωτερικό έγγραφο των κομματικών οργανώσεων κράζει άσχημα Τσίπρα και κυβέρνηση

Αποκάλυψη Bankingnews: Βαράει διάλυση ο Σύριζα - Εσωτερικό έγγραφο των κομματικών οργανώσεων κράζει άσχημα Τσίπρα και κυβέρνηση

Στο έγκριτο ειδησεογραφικό πόρταλ οικονομικών θεμάτων bankingnews.gr αποκαλύπτεται ένα κομματικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Εκτιμήσεις από τις Συνδιασκέψεις των Νομαρχιακών Οργανώσεων».

Και το περιεχόμενο αυτού του σημειώματος μεταφέρει την δυσάρεστη εκτίμηση στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά και στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου για τον Ιανουάριο του 2017 από τις συνδιασκέψεις των νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε επτά νομούς (Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ηλεία, Άρτα, Λάρισα) όπου το κυβερνών κόμμα είχε αποσπάσει σημαντικά υψηλά εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Επιπροσθέτως η κύρια εσωκομματική διαπίστωση που αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο είναι ότι η πλειονότητα των μελών, των κομματικών στελεχών και των απλών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από πλήρη απογοήτευση και έντονη δυσαρέσκεια σε σημείο που να διατυπώνει πλέον ανοικτά ρητή διαφωνία και αντίθεση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Άρα η κατάσταση που επικρατεί στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της πλήρους διάλυσης, με «κόμμα που τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως παρατηρητής των αποφάσεων» και «δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών».

Επίσης εξίσου σημαντικό σημείο του εγγράφου είναι ότι “οι συνδιασκέψεις έγιναν χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στις Ο.Μ. (Οργανώσεις Μελών)” καθώς και η επισήμανση της απόλυτης αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο στους πολίτες.

Αναλυτικά στο κομματικό έγγραφο διαπιστώνεται ότι:

1. «Αγωνία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και απαίτηση για τη μη λήψη μέτρων. Είναι σαφές ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις στα μέλη του κόμματος από τις τοπικές κοινωνίες.»

2. «Η αδυναμία του κόμματος να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο στους πολίτες. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα Οργανώσεων Μελών που τα μέλη τους δεν γνώριζαν νομοσχέδια της κυβέρνησης.»

3. «Επισημάνθηκε η ανάγκη πρωτοβουλιών για την επαναπροσέγγιση ψηφοφόρων από τον φιλικό περίγυρο του κόμματος που δεν αξιοποιήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.»

4. «Γενικά η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου παρά τα ελλείμματα πληροφόρησης εκτιμήθηκε θετικά στις περισσότερες διασκέψεις.»

5. «Κορυφαίο θέμα η οργανωτική κατάσταση του κόμματος με κοινό παρονομαστή τη χαμηλή συμμετοχή των μελών, την αδυναμία παρέμβασης στο χώρο τους και το γεγονός ότι το κόμμα τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως παρατηρητής των αποφάσεων.»

6. «Αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε από άλλα στελέχη. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει εδώ η δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών.»

7. «Το δείγμα αναφέρεται σε 402 αντιπροσώπους σε 7 νομαρχιακές».

Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά αποκαρδιωτικό εσωκομματικό κλίμα το κυβερνών κόμμα πραγματοποιεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο Κεντρική Επιτροπή όπου τις εργασίες της θα ανοίξει με εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελικώς εξαιρετικά αλγεινή αίσθηση και δικαιολογημένα ερωτηματικά προκαλεί η αναφορά περί «αποδυνάμωσης του στελεχιακού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό» όπου η προφανής εξήγηση είναι ότι οι κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ βολεύουν τα δικά τους κομματικά παιδιά σε κυβερνητικές θέσεις αδειάζοντας ακόμη πιο πολύ τα τοπικά κομματικά γραφεία και τις οργανώσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-bankingnews-baraei-dialush-o-suriza-eswteriko-eggrafo-twn-kommat#ixzz4YDjLuvvt

Exit mobile version