Όπως αναφέρει η Deutsche Welle ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς θέλει να ηγηθεί του στρατού που θα εισβάλει στο Κοσσυφοπέδιο, διότι οι Αλβανοί σχεδιάζουν πόλεμο εναντίον της εκεί σερβικής μειονότητας. Από την πλευρά, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Σάλι Μπερίσα, ζητά από το κοινοβούλιο την προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου στη «Μεγάλη Αλβανία».
Τα πράγματα στην Βοσνία είναι πιο πολύπλοκα, αφού εδώ από καιρό οι Σέρβοι προσπαθούν να αποσχιστούν από τον ομοσπονδιακό ιστό, στον οποίο την πλειοψηφία έχουν οριακά οι μουσουλμάνοι. Οι καθολικοί Κροάτες, με ποσοστό 15% αποτελούν την πιο μικρή εθνική ομάδα που έχει περισσότερους δεσμούς με την Κροατία παρά με την πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, το Σεράγεβο.
Την ίδια ώρα στα Σκόπια τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Ο συνδετικός κρίκος αυτού του πολυεθνικού κρατιδίου, από την ώρα της δημιουργίας του, ήταν η δράση της αμερικανικής πρεσβείας και του Σόρος, προκειμένου να δημιουργήσει μία ψεύτικη εθνική ταυτότητα για να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις που απειλούσαν την συνοχή του κρατιδίου. Ήδη η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνες για την συνεργασία της πρεσβείας και του Σόρος και από ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει αυτό το κακόγουστο ιστορικό αστείο.
Θυμίζουμε ότι ο αμερικανός γερουσιαστής Ντάνα Ροραμπάχερ προσφάτως δήλωσε ότι “τα Σκόπια δεν είναι χώρα. Συγγνώμη, αλλά δεν είναι χώρα“. Πιο συγκεκριμένα ο Ροραμπάχερ υποστήριξε ότι το τεχνητό κρατίδιο των Σκοπίων, που ξεπήδησε από τον βίαιο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, θα πρέπει να απορροφηθεί από τα όμορα κράτη όπως την Αλβανία, την Βουλγαρία αλλά και “όποια άλλη χώρα με την οποία πιστεύουν ότι έχουν σχέση”.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katareei-to-polupolitismiko-montelo-sthn-prwhn-giougkoslabia-olotachws-pros#ixzz4YH1irJvl