Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η οργή της Ρωσίας: 3 τούρκοι νεκροί και 11 τραυματίες από αεροπορική επιδρομή στην βόρεια Συρία

Η οργή της Ρωσίας: 3 τούρκοι νεκροί και 11 τραυματίες από αεροπορική επιδρομή στην βόρεια Συρία

Ένα προφητικό άρθρο μας στρατηγικής ανάλυσης με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2016 είχε ασχοληθεί με την πλήρως δικαιολογημένη έκπληξη που είχε δημιουργηθεί παγκοσμίως με την απόφαση της Ρωσικής διπλωματίας να επιτρέψει στην πολεμική της αεροπορία να συνδράμει την δύναμη της παράνομης εισβολής των τούρκων στη βόρεια Συρία, με την ονομασία “Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη – Operation Euphrates Shield”.

Η διεθνής έκπληξη αυτής της αταίριαστης σύμπραξης ήταν δικαιολογημένη επειδή οι τούρκοι ως φυσικοί εχθροί της Ρωσίας, από την έναρξη της “ασπίδας του Ευφράτη” δηλαδή από τις 24 Αυγούστου 2016,  είχαν προβεί στις εξής επιθετικές ενέργειες :

24 Νοεμβρίου 2016: Απρόκλητη κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τύπου Su-24 με την δικαιολογία ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για λίγα δευτερόλεπτα. Ο ένας Ρώσος πιλότος κατέπεσε με το αλεξίπτωτο του σε περιοχή ελεγχόμενη από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές φίλους της Τουρκίας και εκτελέστηκε με τον πιο βίαιο τρόπο και κατά παράβαση του άρθρου 42/1977 της Συνθήκης της Γενεύης, δηλαδή ενώ ήταν ακόμη σε κάθοδο προς την γη. Η επιστροφή της σορού του στην Ρωσία έγινε με τις μεγαλύτερες τιμές.

Εδώ υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε επιστρατεύσει όλη την Ρωσική Διπλωματία να κτυπάει εκείνη την περίοδο την Τουρκία για τις χρόνιες και αμέτρητες παραβιάσεις της του Ελληνικού εναέριου χώρου. Όμως το υπουργείο του Κοτζιά κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και καμία διπλωματική ευκαιρία δεν ενεργοποιήθηκε για να εκμεταλλευτεί επίσημα σε διεθνές επίπεδο εκείνη την χρυσή ευκαιρία.

19 Δεκεμβρίου 2016: Στυγνή πισώπλατη εκτέλεση με εξαιρετική προκατάληψη (εννέα σφαίρες) του Ρώσου διπλωμάτη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα από ένοπλο που είχε υπηρετήσει στην φρουρά του Ερντογάν, όπως είχε επιβεβαιώσει και η βρετανική εφημερίδα “The Telegraph”. Η συγκεκριμένη εγκληματική πράξη είχε βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη λύπη τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως είναι αυταπόδεικτο και από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της τελετής αποχαιρετισμού του Λαβρόφ.

Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την εποχή αμέσως μετά και το δεύτερο κτύπημα της Τουρκίας στην Ρωσία υπήρχε μια αρκετά αυξημένη απορία για την απόφαση του Πούτιν σε μη άμεση ανταπόδοση αυτών των εξαιρετικά νευραλγικών κτυπημάτων στο ρωσικό διεθνές γόητρο. Προς απάντηση αυτής της απορίας θα ανατρέξουμε σε μια άλλη αρθογραφία μας της 30ης Νοεμβρίου 2016, όπου o Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτει ότι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει για τη Ρωσία πρέπει να είναι σημαντικά μετρημένες βάσει της λογικής και εξαιρετικά ζυγισμένες βάσει του συναισθήματος για να είναι ωφέλιμες και αποτελεσματικές για τον ρωσικό λαό.

Και ενώ η ρωσική διπλωματία δίνει μαθήματα αποτελεσματικών πρακτικών, η τουρκική διπλωματία έχει φροντίσει προσφάτως πλήρως να αποξενώσει την Τουρκία εξοργίζοντας και το ΝΑΤΟ με τις αρνητικές δηλώσεις του Σαμίλ Ταγιάρ, σημαίνοντα βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, αλλά και την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ εκδίδοντας προπαγανδιστικό φυλλάδιο που τιτλοφορείται «Οι απώλειες από τις στρατιωτικές παρεμβάσεις στην Μέση Ανατολή μετά την 9/11», όπου και επιρρίπτεται όλη η ευθύνη για την ανθρωπιστική τραγωδία της τελευταίας δεκαπενταετίας και την σημερινή τραγωδία που βιώνει η Μέση Ανατολή, σε αμερικανικές παρεμβάσεις.

Άρα η σημερινή κατάσταση βρίσκει την Τουρκία βαθιά τελματωμένη στην πολεμική μέγγενη της Συρίας χωρίς κανένα σύμμαχο εκτός από τους εγκληματίες τρομοκράτες τζιχαντιστές φίλους της του Free Syrian Army (FSA).

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω καθόλου τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός της ρωσικής “κατά λάθος” επίθεσης εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής και των τρομοκρατών φίλων τους του FSA, δηλαδή τις δυνάμεις της ασπίδας του Ευφράτη, που άφησε 3 τούρκους στρατιώτες νεκρούς και 11 τραυματίες.

Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται και με την έναρξη της σύγκρουσης του Συριακού Στρατού με τις δυνάμεις της “ασπίδας του Ευφράτη” που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες πάνω στους οδικούς άξονες Μ4-212, όπως είχαμε προβλέψει και σε πλειάδα προηγούμενης αρθρογραφίας μας βάσει των τακτικών αρχών των πολεμικών επιχειρήσεων.

Σειρά του Πούτιν λοιπόν να εκφράσει τα “ειλικρινά συλλυπητήρια” του στον Ερντογάν. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται στην ώρα του, ούτε εν θερμώ αποφάσεις που μπορεί να έχουν ανεξέλεγκτα καταστροφικές συνέπειες, ούτε  πολύ καθυστερημένες αποφάσεις που να μην έχουν πια καμία σημασία και διεθνή υποστήριξη λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται ακριβώς στην ώρα του και καθώς φαίνεται η ρωσική σχετική όρεξη μόλις έχει αρχίσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-orgh-ths-rwsias-3-tourkoi-nekroi-kai-11-traumaties-apo-aeroporikh-epidrom#ixzz4YICgGdb1

Exit mobile version