Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί σε 22 κράτη μέλη της Ε.Ε., εκτός φυσικά από την Ελλάδα…

Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί σε 22 κράτη μέλη της Ε.Ε., εκτός φυσικά από την Ελλάδα…

Άλλο ένα δείγμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας αποτελεί μια νέα έρευνα η οποία ήρθε στην δημοσιότητα, καθώς από το 2008 μέχρι σήμερα, στα 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατώτατο μισθό, αυτός έχει αυξηθεί. Εκτός από ένα: την Ελλάδα…

Πρόκειται για στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ο κατώτατος μισθός στην Χώρα μας είναι 684€. Εκτός από τις Δανία, Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία, Φινλανδία και Σουηδία, τα υπόλοιπα 22 κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχουν θεσπίσει κατώτατο μισθό.

Σε σύγκριση με το 2008, οι εθνικοί κατώτατοι μισθοί αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη εκτός από την Ελλάδα, όπου μειώθηκαν κατά 14%. Μεταξύ 2008 και 2017, οι ελάχιστοι μισθοί διπλασιάστηκαν στη Βουλγαρία (+ 109%) και τη Ρουμανία (+ 99%). Επιπλέον σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβακία (+ 80%), καθώς και στα τρία κράτη-μέλη της Βαλτικής, την Εσθονία (+ 69%), τη Λετονία (+ 65%) και τη Λιθουανία (+ 64%).

Άλλη μια θλιβερή επιβεβαίωση του «κατορθώματος» όλων των κυβερνήσεων του «συνταγματικού τόξου» τα τελευταία χρόνια, καθώς μια ακόμη αρνητική πρωτιά καταγράφεται για την Χώρα μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-katwtatos-misthos-echei-aujhthei-apo-to-2008-se-22-krath-melh-ths-e.e.-ek#ixzz4YKCunQT3

Exit mobile version