Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πιερία, Αμπελόκηποι

Και την εβδομάδα αυτή, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας ήταν γεμάτα Έλληνες που ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους και δεν σπαταλούν την ώρα τους μονίμως στον καναπέ. Οι φίλοι του κινήματος ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις από το συναγωνιστή Νίκο Χρυσομάλλη και απαντήθηκαν απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το κίνημα και τους αγώνες του για την κατάκτηση της εξουσίας και τη δημιουργία για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εθνικής κυβέρνησης. 

Την Τετάρτη 8/2/2017, στα πλαίσια προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Τ.Ο. Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τον Robert Brasillach από τον Συναγωνιστή Τάσο Δημητρακόπουλο, δικηγόρο και συνήγορο διωκομένων Συναγωνιστών. Τον ομιλητή παρουσίασε ο Γραμματέας της Τ.Ο. Αμπελοκήπων, Συναγωνιστής Σταύρος Κρίκος, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το μίσος τόσο των καπιταλιστών αλλά και των μπολσεβίκων είναι άσβεστο για τους πιστούς στην Ιδέα του Εθνικισμού, διαχρονικά. Παραλλήλισε τις συστηματικές διώξεις των Εθνικιστών, οι οποίες βασιζόμενες σε ανύπαρκτες κατηγορίες έφταναν ακόμη και σε εκτελεστικά αποσπάσματα, με τις διώξεις της Χρυσής Αυγής με μόμο σκοπό την διατήρηση των προνομίων μιας κάστας διεφθαρμένων ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Τάσος Δημητρακόπουλος και παρουσίασε την βιογραφία του Robert Brasillach, αλλά και αποσπάσματα από άρθρα και συγγράμματά του. Αναφέρθηκε στην δικογραφία που οδήγησε στην εκτέλεσή του στις 6 Φεβρουαρίου 1945, βασιζόμενη στις απόψεις του και σε καμία πράξη του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «δικαστηρίου» που τον δίκασε, «τα άρθρα του ήταν πιο επικίνδυνα από ένα τάγμα της Βέρμαχτ». Αναφέρθηκε στη δράση του στο Γαλλικό Εθνικιστικό και αντισιωνιστικό κίνημα Action Francaise. Στο τέλος έγινε συζήτηση με  τους παριστάμενους φίλους και ενημερωθήκαμε για περισσότερες λεπτομέρειες της ζωής και των ιδεών του RobertBrasillach, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων όπως, ο Ezra Pound, o Louis-Ferdinand Celine και η Σίτσα Καραϊσκάκη. Η επικοινωνία έλαβε τέλος με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn617#ixzz4YTF4frYp

Exit mobile version