Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες προκλητικές ενέργειες του τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή

Νέες προκλητικές ενέργειες του τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή

Μια γκάφα ολκής του Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής οδήγησε σε νέες αποκαλύψεις για τον βρώμικο και σκοτεινό ρόλο του τουρκικού προξενείου στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Πριν από λίγες ημέρες ανέβηκε με πρωτοβουλία του φορέα το θεατρικό έργο «Άντρες με πιτζάμες» από τη “Σκηνή Πλατείας Ιστανμπούλ” μια παράσταση για το μουσουλμανικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Ωστόσο, την ευκαιρία … άδραξε μία ακόμη φορά ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Αλί Πιζά Ακιντζί, ο οποίος εκφώνησε μια μικρή ομιλία με το τέλος της παράστασης, στο πλαίσιο της οποίας ευχαρίστησε τους ηθοποιούς και τους εμπλεκόμενους φορείς. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δικαιολογημένα έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα των πολιτών της Θράκης, οι οποίοι κάνουν λόγο για σοβαρό φάουλ.

«Ο δήμος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν σαφέστατη αντίληψη για τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Παρ΄ όλα αυτά, έδωσαν βήμα σε ένα πρόσωπο που δεν κούνησε ούτε το … δαχτυλάκι του, δίνοντας του την ευκαιρία να παρουσιάσει εαυτόν ως ηγέτη των μουσουλμάνων της Θράκης», αναφέρουν με αγανάκτηση τοπικοί πατριωτικοί φορείς, ενώ υπήρχαν και έντονες διαμαρτυρίες και από πλευράς των μουσουλμάνων, που καταδικάζουν την εμφάνιση του Ακιντζί στο θεατρικό σανίδι.

Όλα αυτά, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης κίνησης του τουρκικού προξενείου τα τελευταία χρόνια για προσπάθειες μεταστροφής των Ελλήνων μουσουλμάνων στην τουρκική κουλτούρα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, συχνά πυκνά διοργανώνονται πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως στα Πομακοχώρια και λιγότερο στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, όπου μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις.

«Μετά τα τουρνουά ποδοσφαίρου, υπό τη σημαία της ανεξάρτητης δυτικής Θράκης και τις διάφορες εκδηλώσεις που χρηματοδοτεί το τουρκικό προξενείο, παρατηρούμε σταδιακά προσπάθειες και για άλλου είδους πολιτιστικές ενέργειες» αναφέρουν τοπικές πηγές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού στην Θράκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-proklhtikes-energeies-tou-tourkou-projenou-sthn-komothnh#ixzz4YaPN5PLI

Exit mobile version