Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Φίλης, η συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ και η αγωνία των συριζαίων για παραμονή στην εξουσία

Ο Φίλης, η συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ και η αγωνία των συριζαίων για παραμονή στην εξουσία

«Τζάμπα μάγκας» προσπάθησε να φανεί ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια «κριτική» του, καθώς και οι ανάλογες «ενστάσεις» και «διαφωνίες», με τα κυβερνητικά πεπραγμένα δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία εάν δεν τις εκφράσει έμπρακτα με καταψήφιση των νέων μέτρων που θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης. Εάν χρειάζεται, όμως, να σταθούμε σε κάποια από τα όσα είπε – «γκρίνιαξε» ο ευτραφής εθνομηδενιστής του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό έχει να κάνει με το «άνοιγμα» που έκανε το ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε μια αποστροφή του λόγου του, η οποία έδειξε πόσο «λιγούρια της εξουσίας» είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινώντας από τα του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις ενδεχόμενες συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, στρέφοντας το βλέμμα του προς τη Χαριλάου Τρικούπη: «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας, έστω κι αν βρωμάει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε την πρόταση της κ. Γεννηματά για τον ΔΟΛ».

Το να επιζητείς εναγωνίως συμμαχία με κάτι το οποίο βρωμάει, αν μη τι άλλο, όχι μόνο δεν σου αποδίδει τιμή αλλά αντιθέτως δίνει και σε σένα τα ανάλογα πολιτικά χαρακτηριστικά. Δείχνει ότι προκειμένου να παραμείνεις στην εξουσία (και το «μέλι» που την συνοδεύει) δεν έχεις τον παραμικρό πολιτικό και (κυρίως) ηθικό ενδοιασμό να συνεργαστείς με ό,τι πιο βρωμερό πέρασε από την σύγχρονη πολιτική ζωή του Τόπου.

Χαρακτηριστικός, όμως, τόσο του «ήθους» που χαρακτηρίζει τους συριζαίους, καθώς και της αγωνίας τους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση της κυβερνητικής τους θητείας, είναι ο παρακάτω διάλογος του Νίκου Φίλη με τον Στέλιο Παππά:

Νίκος Φίλης: Δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών. Φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμά μας.

Στέλιος Παππάς: Μη λες φεύγοντας…

Νίκος Φίλης: Φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια…

Βλέπουμε την εμφανή αγωνία του Παππά να μην λέγεται καν η λέξη «φεύγοντας», αφού κάτι τέτοιο προμηνύει την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Και φυσικά, η αγωνία αυτή δεν εκφράζει μόνο το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος, αλλά ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα λεγόμενα του Φίλη αποτελούν μια ακόμη σαφή απόδειξη του αληθινού περιεχομένου του «ηθικού πλεονεκτήματος» που διέπει την «κυβερνώσα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ουσιαστική ερμηνεία της έννοιας του ήθους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ    

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-filhs-h-summachia-me-to-pasok-kai-h-agwnia-twn-surizaiwn-gia-paramonh-sth#ixzz4YabBBt7Z

Exit mobile version