Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύλλογοι διδασκάλων μειονοτικών σχολείων ζητούν τούρκους καθηγητές σε… Ελληνικά ΑΕΙ

Σύλλογοι διδασκάλων μειονοτικών σχολείων ζητούν τούρκους καθηγητές σε... Ελληνικά ΑΕΙ

Το πώς η τουρκική προπαγάνδα διοχετεύεται στην Χώρα μας, δια μέσου της σφηκοφωλιάς του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και των διαφόρων εγχώριων «δούρειων ίππων», φαίνεται από το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της εφημερίδας «Εστία», η οποία υπό τον τίτλο «Ζητούν Τούρκους σε ελληνικά ΑΕΙ!» γράφει τα εξής:

«Την μετάκληση Τούρκων καθηγητών στο τμήμα για την «Μειονοτική Δημοτική Εκπαίδευση» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζητούν οι σύλλογοι διδασκάλων μειονοτικών σχολείων των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Το έγγραφο-πρόκληση που απευθύνουν οι σύλλογοι προς το υπουργείο Παιδείας αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία». Σε αυτό, με την αιτίαση ότι οι απόφοιτοι του ανωτέρω τμήματος θα πρέπει να γνωρίζουν «πάρα πολύ καλά» την τουρκική γλώσσα, ζητούν την δημιουργία εδρών καθηγητών «τουρκικής γλώσσας, λογοτεχνίας, καθώς και θρησκευτικών μουσουλμανικής θρησκείας». Προς τούτο απαιτούν να υπάρξει συνεργασία «με κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Τουρκίας»! 

Παραλλήλως, ζητούν την ολοκληρωτική αλλαγή του προγράμματος των μειονοτικών σχολείων, υποστηρίζοντας ότι οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζονται ως κοινωνία «κλειστή και απομονωμένη». Είναι όμως αξιοσημείωτο πως οι σύλλογοι αυτοί θέλουν να αγνοήσουν το γεγονός ότι η μειονότης της Θράκης δεν είναι εθνική-τουρκική, αλλά θρησκευτική-μουσουλμανική, όπως αναγνωρίζουν και οι διεθνείς συνθήκες, τις οποίες η Άγκυρα δηλώνει ότι θέλει να ανατρέψει… Είναι πολύ λογικό, ως εκ τούτου, να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο θα πρέπει οι Έλληνες μουσουλμάνοι να διδαχθούν την τουρκική λογοτεχνία. 

Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεργασθούμε για θέματα μουσουλμανικής θεολογίας με τουρκικό πανεπιστήμιο και όχι, για παράδειγμα, με ανάλογο τμήμα του Καΐρου που αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο θεολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του ισλαμικού κόσμου. Ή ακόμη και με το πανεπιστήμιο της Βαγδάτης, από το οποίο έχει αποφοιτήσει ο σεβαστός από όλους μουφτής της Ξάνθης. Να μην ξεχνάμε δε ότι υπάρχει και η πολυπληθής εθνοτική ομάς των Πομάκων, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν την επιλογή να διδαχθούν την δική τους και όχι την τουρκική γλώσσα και την τουρκική λογοτεχνία».

Εύλογα τα ερωτήματα, τα οποία θέτει η «Εστία», τα οποία όμως δείχνουν ότι στην Ελλάδα του ανθελληνικού (στην ουσία) «Συνταγματικού τόξου» ακόμη και τα αυτονόητα θα πρέπει, δυστυχώς, να γίνονται αντικείμενα ερωτήσεων. Οι εκάστοτε μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έχουν πέσει στην παγίδα του τουρκικού επεκτατισμού και φροντίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο του. Με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους παραδίδουν στους τούρκους την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η οποία στην συντριπτική της πλειοψηφία (Πομάκοι, Ρομά κ.α.) δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Τουρκία.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα των Πομάκων, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη Πολιτική Δύναμη η οποία αγωνίζεται εντός και εκτός Κοινοβουλίου για να αποδείξει την αναμφισβήτητη Ελληνικότητά τους, κάτι άλλωστε που φανερώνει και η επίσκεψη των Βουλευτών Γιάννη Λαγού και Ευάγγελου Καρακώστα, μαζί με πλειάδα Στελεχών του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, στα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Εάν το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή έκλεινε, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε ένα πολύ θετικό βήμα στην εξάλειψη της τουρκικής προπαγάνδας στην περιοχή, με όποιο τρόπο κι αν αυτή εκδηλώνεται. Αλλά κάτι τέτοιο οι «πατριώτες» του «Συνταγματικού τόξου» δεν πρόκειται να το επιτρέψουν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jefrago-ampeli-h-ellada.-zhtoun-tourkous-kathhghtes-se-ellhnika-aei#ixzz4Yesus5JZ

Exit mobile version