Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι γερμανικές εφημερίδες «καρφώνουν» τον Κυριάκο: Ο Μητσοτάκης είναι ο εκλεκτός του Σόιμπλε για να συνεχίσει την πολιτική Τσίπρα

Οι γερμανικές εφημερίδες «καρφώνουν» τον Κυριάκο: Ο Μητσοτάκης είναι ο εκλεκτός του Σόιμπλε για να συνεχίσει την πολιτική Τσίπρα

Μπορεί όλοι οι οικονομικοί αναλυτές να σημειώνουν με νόημα ότι δεν υφίσταται ζήτημα GRexit, γνωρίζοντας ότι ο Τσίπρας είναι υποτακτικός της Μέρκελ και έτσι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την εφαρμογή των μνημονίων, όμως υπάρχουν ακόμα φωνές – προσκείμενες κυρίως στον Σόιμπλε – που συντηρούν μία τέτοια ρητορεία.

Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως την ίδια πομφόλυγα χρησιμοποιεί και η Νέα Δημοκρατία και τα προσκείμενα σε αυτήν ΜΜΕ, διανθισμένη φυσικά με μπαρούφες ολκής, όπως το ότι «θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα» αν τολμήσουμε και αμφισβητήσουμε το «κοινό νόμισμα».

Μία εξαιρετικά πειστική ερμηνεία αυτού του πολιτικού παραδόξου φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία – αξίζει να σημειωθεί – πρόσκειται στο κόμμα της Μέρκελ και συνεπώς είναι εκ των έσω πληροφορημένη.

Σε άρθρο με τίτλο «Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» η εφημερίδα αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας, ξετυλίγοντας έναν προβληματισμό που ξεκινάει από το ερώτημα «Γιατί ο έμπειρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλάει δημόσια για το Grexit; Υπάρχει πραγματική διένεξη ή κρύβεται προεκλογική τακτική;».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Εάν η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών διαθέτουν χρόνο, σημαίνει πως δεν πρόκειται για κάτι δευτερεύον. Και πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια συνάντηση μεταξύ μελών της οικογένειας των συντηρητικών κομμάτων. Σε τελική ανάλυση γιατί οι πιο σημαντικοί πολιτικοί της Γερμανίας να συναντήσουν έναν ξένο αρχηγό της αντιπολίτευσης όταν οι επόμενες κανονικές εκλογές είναι το 2019; Η λέξη κλειδί είναι “κανονικές”. Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ. Το θέμα συζητείται από συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές. Ο λόγος είναι η ισχνή πλειοψηφία του Τσίπρα καθώς και η αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιπλέον μέτρα λιτότητας. Νέες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντίσταση και να κάνουν πιο πιθανές τις εκλογές».

Κοινώς, ο Σύριζα «κάηκε» από τα συνεχή μέτρα και γι’ αυτό στο Βερολίνο ήδη αναζητούν τον διάδοχό του για να συνεχίσει την εξόντωση των Ελλήνων. Και αυτόν τον… διάδοχο τον βρήκαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι εξηγείται και το γεγονός πως ο Μητσοτάκης μετέβη στη Γερμανία και είπε στην Μέρκελ ότι θα εφαρμόσει τα πάντα και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-germanikes-efhmerides-karfwnoun-ton-mhtsotakh-einai-o-eklektos-tou-soimp#ixzz4Yfm5it7E

Exit mobile version