Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ: Γονυπετείς οι συριζαίοι εκλιπαρούν να επιστρέψει η τρόικα – Αποδέχτηκαν την λήψη προληπτικών μέτρων, μείωση συντάξεων και αφορολογήτου

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ: Γονυπετείς οι συριζαίοι εκλιπαρούν να επιστρέψει η τρόικα - Αποδέχτηκαν την λήψη προληπτικών μέτρων, μείωση συντάξεων και αφορολογήτου

Γράφαμε προηγουμένως ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι θα απαιτήσουν την προνομοθέτηση μέτρων για τη διετία 2018 – 2019, προκειμένου να ξεκινήσουν καν να συζητάνε για επιστροφή της τρόικα στην Ελλάδα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε να διαπιστωθεί πόσα ακόμα μέτρα χρειάζονται για να συνεχίσει η χρημτοδότηση με την επόμενη δόση.

Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, σε συμφωνία κατέληξε η συνάντηση στις Βρυξέλλες στην οποία συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Από ό,τι φαίνεται, οι συριζαίοι δέχθηκαν τη λήψη μέτρων για το 2019, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες. Για να θυμίσουμε τι ακριβώς είχαν απαιτήσει οι διεθνείς τοκογλύφοι, στην λίστα των μέτρων που συμφωνήθηκε να προνομοθετηθούν είναι η μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου.

Όλα τα δίνουν για να παραμείνουν στις καρέκλες τους για λίγο ακόμα. Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία τρίβει τα χέρια της γιατί τα μέτρα θα τα ψηφίσει ο Σύριζα και οι Ανέλ. Και η ζωή συνεχίζεται στο μνημονιακό τσίρκο του πολιτικαντισμού.

Επιπλέον αυτών ήρθε και non paper του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ουσιαστικά αποκαλεί ηλίθιους τους Έλληνες. Στο non paper αυτό παραδέχεται τις πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας, ομολογεί ότι «δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά» και ακολούθως λέει ότι η «Συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά» για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα». Σε λίγο θα μας πούνε ότι η μείωση συντάξεων και αφορολογήτου είναι αναπτυξιακά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nai-se-ola-gonupeteis-oi-surizaioi-ekliparoun-na-epistrepsei-h-troika#ixzz4ZG1kmTV3

Exit mobile version