Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο «λάθος άλογο» της Χίλαρι Κλίντον πόνταραν οι αλβανοί

Στο «λάθος άλογο» της Χίλαρι Κλίντον πόνταραν οι αλβανοί

«Ουαί τοις ηττημένοις». Η ιστορική αυτή έκφραση ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της «σχέσης» της μεγάλης ηττημένης των αμερικανικών εκλογών στις ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την Αλβανία. Ο φιλοαμερικανισμός ήταν κάτι το οποίο αναπτύχθηκε έντονα στην αλβανία αμέσως μετά την πτώση του κουμμουνιστικού καθεστώτος.

Αξέχαστη ήταν η υποδοχή που έγινε στον Μπους (ασχέτως αν «έχασε» το ρολόι του τότε …), στην πρώτη επίσκεψη προέδρου των ΗΠΑ στην μετακομμουνιστική Αλβανία. Και όταν ο Μπιλ Κλίντον, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τον πόλεμο του 1999 αιματοκύλισε τα Βαλκάνια, προκάλεσε την απόσχιση του Κοσόβου από την Σερβία, εξοπλίζοντας τον UCK και βομβαρδίζοντας το Βελιγράδι, τότε ήταν που ο «αμερικανισμός» στους αλβανόφωνους πληθυσμούς έγινε … παροξυσμός!

Η λατρεία στο ζεύγος Κλίντον και στην τότε αμερικανική κυβέρνηση ήταν τόση, που σε όλα τα αλβανοκρατούμενα εδάφη ο Μπιλ, η Χίλαρι και η αλήστου μνήμης ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπράϊτ έδιναν το όνομα τους σε δρόμους, πλατείες, βρυσούλες και ρυάκια και οι αλβανοί έγιναν οι διαπρύσιοι κήρυκες του αμερικανικού «οράματος» στα Βαλκάνια, στήνοντας αγάλματα του αγαπημένου, στους αλβανούς, ζεύγους Κλίντον, όπου υπήρχε ευχέρεια χώρου. Η κούρσα της Χίλαρι για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ ανανέωσε τον… έρωτα των Αλβανών στο ζεύγος.

Τελευταία εκδήλωση αγάπης ήταν η φιλοτέχνηση προτομής της Χίλαρι Κλίντον, που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της (Ελληνικής) πόλης των Αγίων Σαράντα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν σε κεντρική πλατεία, μόλις τον Ιούνιο του 2016. Σύμφωνα με το σκεπτικό, «η Κλίντον αξίζει μιας τέτοιας τιμής, καθώς συνεισέφερε ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου». Οι αλβανοί, όμως, υπολόγισαν χωρίς τον … ξενοδόχο, αφού παρά τις «αναλύσεις», τα «προγνωστικά» και την απίστευτη επίθεση όλων των συστημικών ΜΜΕ  στις ΗΠΑ και την υπόλοιπη υφήλιο εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε την αγαπημένη των αλβανών Χίλαρι Κλίντον.

Είκοσι μέρες μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου, η προτομή εξαφανίστηκε μυστηριωδώς (…) ένα βράδυ από την βάση της και κανείς δεν φαίνεται ότι ξέρει κάτι γι΄αυτό, ενώ ο δήμος δεν εξέδωσε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η προτομή της πρώην ΥΠΕΞ αφαιρέθηκε χωρίς να έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος από την ημέρα των αποκαλυπτηρίων της (30/6/16).

Βεβαίως, το θράσος των αλβανών είναι τέτοιο ώστε είναι ικανοί να επιχειρήσουν να «γλείψουν» και τον Τραμπ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επεκτατικά τους σχέδια. Μόνο που (ως γνωστόν) «κάθε μέρα, δεν είναι Κυριακή», για να θεωρούν οι αλβανοί ότι μπορούν να καταφέρουν με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ό,τι κατάφεραν και στο παρελθόν. Στην περίπτωση της Κλίντον, όμως, πόνταραν σε «λάθος άλογο» …

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sto-lathos-alogo-ths-klinton-pontaran-oi-albanoi#ixzz4ZJfXtzy2

Exit mobile version