Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, η Γεροβασίλη και ένας αξονικός τομογράφος

Ο θρύλος για το γεφύρι της Άρτας που «ολημερίς τον χτίζανε» θα ταίριαζε υπέροχα στην περίπτωση του αξονικού τομογράφου της Άρτας, ο οποίος λειτουργεί περιστασιακά για μικρό χρονικό διάστημα αλλά εμφανίζει ανά τακτά διαστήματα βλάβες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, οι πολίτες αναγκάζονται να καταφύγουν στο μοναδικό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης, όπου πληρώνουν 25% συμμετοχή, ενώ στο νοσοκομείο η διαδικασία θα γινόταν με μηδενικό κόστος.

Λόγω λοιπόν αυτής της έλλειψης, εγκρίνονται συνεχώς κονδύλια από ελλειμματικούς προϋπολογισμούς για την διενέργεια των εξετάσεων. Σύμφωνα δε με δεδομένα που αναφέρει η ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το 2016 ξοδεύτηκαν 35.000 ευρώ για αξονικές τομογραφίες σε νοσηλευόμενους ασθενείς στο μοναδικό διαγνωστικό κέντρο της πόλης που διαθέτει αξονικό τομογράφο. Ένα ποσό δηλαδή που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για την οριστική αντικατάσταση του τομογράφου και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Τα αίτια βέβαια αυτής της ολιγωρίας είναι ασαφή και θα μπορούσαν να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Είτε λόγω ελλιπούς γνώσης και αδιαφορίας του αρμόδιου υπουργείου για την συγκεκριμένη υπόθεση, είτε λόγω κακής συνεννόησης και ίσως γραφειοκρατικών ζητημάτων, είτε λόγω προσωπικών συμφερόντων. Όσο δε αφορά την τρίτη περίπτωση είναι χαρακτηριστικό πως ο νομός στον οποίο εντοπίζεται αυτή η έλλειψη αποτελεί παράλληλα την εκλογική περιφέρεια της κυρίας Γεροβασίλη.

Μάλιστα, το μοναδικό διαγνωστικό κέντρο στην περιοχή που διαθέτει αξονικό τομογράφο, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ ανήκει «σε κυβερνητικό προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Και αυτές οι τελευταίες γραμμές επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς δεν υφίσταται αλλά πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση στην οποία βασιλεύει η διαφθορά και η διαπλοκή. Χρήματα του δημοσίου ξοδεύονται αλόγιστα και πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν για υπηρεσίες που δικαιούνται δωρεάν, μόνο και μόνο για να έχουν κάποιοι ανάμεσά μας μια ακόμη πηγή εισοδημάτων. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και αυτή η ηθική τους!

Υ.Γ. Το θέμα υφίσταται τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2015 όταν και πάλι είχε υπάρξει καταγγελία εναντίον της Γεροβασίλη για τον ίδιο τομογράφο. Τότε είχε δηλώσει ότι με την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων είχε διακόψει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Όμως το ζήτημα ακόμα δεν έχει διευθετηθεί με αποτέλεσμα ο τέως συνεργάτης της Κώστας Αλεξίου να συνεχίζει να απολαμβάνει της κρατικής καθυστερήσεως και των επακόλουθων εισπράξεων από αυτό το… περίεργο μονοπώλιο. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» λέει ο Λαός και αν μη τι άλλο η Γεροβασίλη θα έπρεπε να λύσει το ζήτημα για να μην αφήνει σκιές. Εκτός και αν υπάρχουν και άλλα πέρα από… σκιές. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-to-hthiko-pleonekthma-ths-aristeras-h-gerobasilh-kai-enas-a#ixzz4ZP63Oh00

Exit mobile version