Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλοι εναντίον όλων στο κλεφτοΠασόκ – Αποχώρησε και ο… ογκόλιθος της πολιτικής Χειμωνάς

Όλοι εναντίον όλων στο κλεφτοΠασόκ - Αποχώρησε και ο... ογκόλιθος της πολιτικής Χειμωνάς

Μπορεί το καθεστώς και τα συστημικά ΜΜΕ να προσπαθούν να «σπρώξουν» το ΠΑΣΟΚ, να το ανεβάζουν στις δημοσκοπήσεις και να… μελλοντολογούν, λέγοντας ότι μπορεί να χτυπήσει και την δεύτερη θέση (!), η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική, καθώς το σαράκι του διχασμού έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο άρρωστο και γηρασμένο κορμί του ΠΑΣΟΚ. Ξεκινώντας από την… εύθυμη πλευρά των πρόσφατων εξελίξεων, ας ενημερώσουμε τον Λαό ότι ο Θανάσης Χειμωνάς «ντας καπούτεν τσουρούκ» (όπως θα έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς σε μια κλασική ατάκα του σε εγχώρια ταινία της δεκαετίας του ’60). Αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός, σας ενημερώνουμε (ξανά) ότι πρόκειται για έναν φαιδρό τύπο ο οποίος ξεχώριζε για δυο πράγματα: την αθυροστομία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τεράστιο σκουλαρίκι στο αριστερό αυτί…

Εκτιμώντας προφανώς το ΠΑΣΟΚ αυτή την απύθμενη χυδαιότητα και την «εναλλακτική» εμφάνισή του, τον τοποθέτησε στην θέση του τομεάρχη Πολιτισμού! Ο αυτοπροσδιοριζόμενος και ως… συγγραφέας υπέβαλε με μια μακροσκελή ανακοίνωση στο facebook την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντάς το για «μετάλλαξη» και ασκώντας κριτική στην Φώφη Γεννηματά. Κατά τον Χειμωνά το ΠΑΣΟΚ έχει βαλτώσει. «Αποτελεί ένα είδος tribute band στο ΠΑΣΟΚ του βρόμικου 89. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι καν Κεντροαριστερά. Είναι ένα light εθνολαϊκιστικό κόμμα. Ένας diet ΣΥΡΙΖΑ. Light και diet προς το παρόν γιατί θεωρώ πως στην πορεία θα δούμε ακόμα πιο hardcore καταστάσεις». Εξηγώντας τον βασικό λόγο που αποχωρεί από το κόμμα σημειώνει ότι δεν μπορεί να το υπερασπιστεί, γιατί δεν εγκρίνει τις απόψεις του. «Δεν είμαι καν σίγουρος ποιες ακριβώς είναι οι απόψεις και οι θέσεις του. Δεν βρίσκω να έχω κοινά μαζί του, να με εκφράζει. Από τη στιγμή λοιπόν που δε συμφωνώ με ένα κόμμα γιατί να μένω; Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πανηγυρίζω επειδή το ΠΑΣΟΚ πήγε από το 5,5% στο 6,7%».

Έβαλε μάλιστα και κατά της προέδρου του κόμματος, την οποία κατηγόρησε για την στάση που κράτησε στον νόμο Παππά, την στήριξη που παρείχε στο εφάπαξ βοήθημα της κυβέρνησης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και «την απουσία της από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης». Πέρα, όμως, από τον απίθανο αυτόν τύπο υπάρχουν και πιο σοβαρές (λέμε τώρα…) προεκτάσεις της κρίσης που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς την ίδια ώρα η Γεννηματά δέχτηκε και τα πυρά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την φράση με την οποία εξέφρασε την προτίμησή της στις διπλές εκλογές με την απλή αναλογική.

Ο Βενιζέλος, ο οποίος συνεχίζει σταθερά να υπονομεύει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε: «Δεν μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι παράγοντας αβεβαιότητας, ασάφειας και ανωμαλίας και δεν έχει εναλλακτική λύση για τη χώρα» και «ότι φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι οποίοι τα λένε αυτά, ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη και τον οδηγούν στην αυτοδυναμία και βλάπτουν τη χώρα».

Στον χορό μπήκε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Γεννηματά ότι «να συμφωνήσουν η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνήσουν, ας πάμε σε εκλογές και με απλή αναλογική» και «αν συμφωνήσουν, τότε ναι, θα μπούμε και μεις στην κυβέρνηση. Σε τρίδυμο παίζουμε σε δίδυμο όχι», απάντησε ως εξής: «Η στρατηγική που κάποιοι μάλλον εισηγούνται στην ηγεσία της Παράταξης είναι αντίθετη στο συμφέρον της χώρας, αλλά και στην προοπτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ να αναπτυχθεί στον μεγάλο προοδευτικό πόλο της Ελλάδας». Πρόσθεσε ότι δεν στοχοποιεί τις πολιτικές απόψεις ή τους φορείς τους, «αφού όμως τέθηκαν ανοιχτά στον δημόσιο διάλογο πριν συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, οφείλω κι εγώ να εκφράσω δημόσια την άποψή μου». Συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς, δηλαδή, πρέπει οπωσδήποτε να εξαρτούμε τη στάση μας από το τι θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ.; « ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. αποφασίσουν να συγκυβερνήσουν, πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν πάση θυσία στη συγκυβέρνηση; Αυτόνομη πορεία σημαίνει ότι εμείς καθορίζουμε τις εξελίξεις. Γι’ αυτό ζητάμε αλλαγή συσχετισμών μετά από εκλογές: για να επιβάλουμε εθνική συνεννόηση».

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε το «νούμερο» Θεοχαρόπουλος της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δήλωσε από την δική του πλευρά –στρέφοντας τα βέλη του κατά του Βενιζέλου- ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεκανίκι κανενός και δεν θα δηλώσει προεκλογικά πρόθεση μετεκλογικής σύμπλευσης με τη ΝΔ. Αν το έκανε, το απολύτως φυσιολογικό θα ήταν οι ψηφοφόροι να οδηγηθούν κατευθείαν στη ΝΔ. Δεν μπορεί η προοδευτική παράταξη να δίνει την εικόνα μιας στρατηγικής συμπόρευσης με την συντηρητική παράταξη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι δύναμη ευθύνης, βάζει πάνω από το κομματικό το εθνικό συμφέρον για αυτό επιδιώκει την ευρύτερη εθνική συνεννόηση. Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε αποφασίσει να μην βάζουμε πάνω από όλα τις καρέκλες της εξουσίας αλλά το συμφέρον της χώρας που εξυπηρετείται από κυβερνήσεις ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Είμαστε σταθεροί σε αυτή την αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με σαφή οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ. Λυπάμαι που αυτό ενοχλεί ορισμένους»

Αυτά συμβαίνουν (μέχρι στιγμής) στο ΠΑΣΟΚ και τους «δορυφόρους» του, με τις πισώπλατες μαχαιριές και τις αλληλοκατηγορίες να αποτελούν πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, αλλά κάποιοι επιμένουν να τα βάζουν με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία, λέγοντας (ψευδώς) για «την ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mulos-sto-pasok.-oloi-enantion-olwn.-sun-tois-allois-apochwrhse-o-faidros-k#ixzz4ZS6A35cj

Exit mobile version