Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ποινή» σκάνδαλο σε ισραηλινό στρατιώτη που δολοφόνησε Παλαιστίνιο – Σιγή ιχθύος από τους εγχώριους «αντιρατσιστές»

«Ποινή» σκάνδαλο σε ισραηλινό στρατιώτη που δολοφόνησε Παλαιστίνιο - Σιγή ιχθύος από τους εγχώριους «αντιρατσιστές»

Όλοι, ουσιαστικά, γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί, έπρεπε όμως να έρθει η επιβεβαίωση για να φανεί το αληθινό πρόσωπο του ρατσισμού που διακατέχει την επίσημη πολιτική του Ισραήλ.

Αντιγράφουμε τα εξής από την φυλλάδα των Συντακτών, όπου υπό τον τίτλο “Ποινή-χάδι για εν ψυχρώ δολοφονία Παλαιστίνιου από Ισραηλινό φαντάρο” αναγράφονται τα παρακάτω: «Σε μόλις 18 μηνών φυλάκιση καταδικάστηκε χτες ο Ισραηλινός στρατιώτης Ελόρ Αζάρια, για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός τραυματισμένου, δεμένου με χειροπέδες και εν γένει παντελώς ακίνδυνου νεαρού Παλαιστινίου στη Χεβρώνα, τον Μάρτη του 2016. Η δολοφονία θα είχε περάσει στα ψιλά, αν δεν είχε βιντεοσκοπηθεί. Η πολύμηνη δίκη είχε προσλάβει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις και δίχασε βαθιά την ισραηλινή κοινή γνώμη, καθώς ο 20χρονος Ισραηλινός όχι μόνον δεν έδειξε καμία μεταμέλεια («Του αξίζει να πεθάνει», φέρεται να είπε ο Αζάρια σε άλλον στρατιώτη την ώρα που τραβούσε τη σκανδάλη), αλλά και υποστηρίχτηκε ανοικτά από τα πιο αντιδραστικά και ρατσιστικά κομμάτια της κοινωνίας, περιλαμβανομένων φυσικά και των ακροδεξιών, υπερ-ορθόδοξων κομμάτων της χώρας.

Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας η πρόεδρος του δικαστηρίου, συνταγματάρχης Μάγια Χέλερ, είπε ότι ο Αζάρια «ανέλαβε αμφότερους τους ρόλους του δικαστή και του εκτελεστή». Κι όμως , οι τρεις στρατοδίκες τον έριξαν «στα μαλακά» με αυτή την εξαιρετικά επιεική απόφαση, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικά το λευκό στρατιωτικό μητρώο και ότι η σύλληψή του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην οικογένειά του. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έγκλημα επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης τα 20 χρόνια, οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια, και φυσικά η παλαιστινιακή πλευρά είχε ζητήσει ισόβια κάθειρξη, εκτιμώντας πως οποιαδήποτε χαμηλή ποινή θα λειτουργούσε σαν «κίνητρο» και για μελλοντικά αντίστοιχα φονικά. Το κακό είναι ότι το Ισραήλ έχει πολλούς Αζάρια: σε μια δημοσκόπηση, σχεδόν οι μισοί από τους εβραίους Ισραηλινούς απάντησαν ότι όποιος Παλαιστίνιος πραγματοποιεί επίθεση, θα πρέπει να εκτελείται επί τόπου…».

Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την συγκεκριμένη είδηση από την συγκεκριμένη φυλλάδα, ακριβώς για να μην θεωρηθεί ότι είμαστε εμείς που βγάζουμε στην επιφάνεια τον «αντισημιτισμό», την «προκατάληψη στους εβραίους», κτλ. Η ποινή του ισραηλινού στρατιώτη ήταν μικρότερη απ’ αυτή που θα δεχόταν αν σκότωνε ένα τετράποδο, δείχνοντας έτσι την «υπόληψη» στην οποία έχουν τους Παλαιστινίους όχι μόνο οι Ισραηλινές αρχές αλλά και ο εβραϊκός λαός, ο οποίος σε ποσοστό 50% δηλώνει ότι θα πρέπει να εκτελείται επί τόπου και με συνοπτικές διαδικασίες όποιος Παλαιστίνιος πραγματοποιεί επίθεση!

Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα κράτος έχει αναγάγει τον ρατσισμό σε επίσημη πολιτική αυτό είναι το Ισραήλ. Όμως, κάποιες εγχώριες «ρόμπες» της δημοσιογραφίας και κάποιοι άλλοι όμοιοί τους, που έχουν κάνει τον «δικαιωματισμό»  και τον «αντιρατσισμό» σημαία τους, τηρούν σιγή… ιχθύος για την κραυγαλέα ρατσιστική πολιτική του Ισραήλ, αποδεικνύοντας ότι είναι τόσο θρασύδειλοι και υποκριτές ώστε η καταγγελία του «ρατσισμού» να έχει επιλεκτικό χαρακτήρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poinh-skandalo-se-israhlino-stratiwth-pou-dolofonhse-en-psuchrw-palaistinio#ixzz4ZUZKGlXx

Exit mobile version