Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοινή γραμμή των διεθνών τοκογλύφων – Δηλώσεις Λαγκάρντ: Άμεση μείωση μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου

Κοινή γραμμή των διεθνών τοκογλύφων - Δηλώσεις Λαγκάρντ: Άμεση μείωση μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου

Συνάντηση με την Μέρκελ είχε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα. Αμέσως μετά παραχώρησε δηλώσεις στο γερμανικό κανάλι ARD, όπου επιβεβαίωσε όλες τις αναλύσεις για τις απαιτήσεις των δανειστών που υπέγραψε ο Σύριζα στο πρόσφατο Eurogroup και οι οποίες περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και μείωση του αφορολογήτου, ώστε να πληρώνει φόρους ακόμα και αυτός που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Συγκεκριμένα, η Κριστίν Λαγκάρν όσον αφορά τις συντάξεις δήλωσε ότι «το συνταξιοδοτικό σύστημα φωνάζει για μεταρρυθμίσεις», ενώ επιπρόσθετα σημείωσε πως πρέπει να διευρυνθεί και η φορολογική βάση, επιστεγάζοντας τα όσα είπε με την επισήμανση ότι «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι πειθαρχία και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά το περιβόητο ζήτημα του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ δικαίωσε πλήρως τις αναλύσεις της Χρυσής Αυγής περί αυτού, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την υπόνοια που αφήνει η κυβέρνηση περί «κουρέματος», τονίζοντας ότι πρόκειται απλώς περί αναδιαρθώσεως. Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι ”κούρεμα”, αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά μία μεγάλη περίοδος αποπληρωμής των δανείων και μία σημαντική μείωση επιτοκίων. Και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί πιο λεπτομερώς αργότερα, καθώς θα σημειώνεται πρόοδος στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεις».

Κοινώς, δημιουργήθηκε ήδη μία κοινή γραμμή μεταξύ των διάφορων συνιστωσών των διεθνών τοκογλύφων, η οποία προστάζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να μειώσει μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο όριο, να θεσμοθετήσει εκ προοιμίου αντιλαϊκούς και αντεθνικούς νόμους, με προοπτική για μία μίνι αναδιάρθρωση του χρέους μετά το 2018.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/koinh-grammh-twn-diethnwn-tokoglufwn-dhlwseis-lagkarnt-amesh-meiwsh-misthwn#ixzz4ZVLRlgyc

Exit mobile version