Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τούρκοι: Πραγματοποιούν έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο – Άμεση ανάγκη για εφαρμογή των θέσεων της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι τούρκοι: Πραγματοποιούν έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο - Άμεση ανάγκη για εφαρμογή των θέσεων της Χρυσής Αυγής

To «Τσεσμέ» στο Αιγαίο έβγαλαν πάλι οι τούρκοι, οι οποίοι εντείνουν τις προκλήσεις απέναντι σε ένα ενδοτικό ελλαδικό κατεστημένο. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, το οποίο πραγματοποιεί υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες, κινείται εντός της περιοχής του Βορείου Αιγαίου και σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από ελληνικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η τουρκία εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης Navtex, σύμφωνα με την οποία δεσμεύει μεγάλες περιοχές του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου το σκάφος «Τσεσμέ» να πραγματοποιήσει έρευνες.

Ειδικότερα, με τη NAVTEX 244/17 η τουρκία ανακοινώνει ότι το «TCG CESME» θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεωτέρας» στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Οι τούρκοι βρίσκονται σε διαρκή ανασφάλεια και έτσι φροντίζουν να προκαλούν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το γεγονός ότι το Τσεσμέ βρίσκεται στο Αιγαίο άνευ συνοδείας δείχνει ότι αποσκοπούν στην θυματοποίησή τους, την ίδια ώρα που προκαλούν. Η ενδοτική κυβέρνηση των Αθηνών φροντίζει δε για την καλλιέργια της αναισχυντίας τους.

Είναι επιτακτική όσο ποτέ η ανάγκη της διακήρυξης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, που περιλαμβάνεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, ώστε να καταστεί το Αιγαίο μία Ελληνική Λίμνη που δεν θα αφήνει περιθώρια για την τουρκική προκλητικότητα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizoun-tis-proklhseis-oi-tourkoi-pragmatopoioun-ereunes-sto-boreio-aig#ixzz4ZXPkPXlL

Exit mobile version