Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μονταζιέρα των δημοσκοπήσεων: Όταν… τεμαχίζονται ψηφοφόροι για να βγουν οι αριθμοί που θέλουν

 

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Η τελευταία δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό, ήταν αυτή της εταιρείας MRB, η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

 

Σύμφωνα με αυτήν, στην πρόθεση ψήφου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει 7%, το ΠΑΣΟΚ 6,9% και το ΚΚΕ 6,8%, ποσοστά τα οποία στην εκτίμηση ψήφου γίνονται αντιστοίχως 7,9% για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, 7,8% για το ΠΑΣΟΚ και 7,7% για το ΚΚΕ. Είναι δυνατόν όμως αυτοί οι αριθμοί και αυτές οι διαφορές να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Κατηγορηματικά απαντούμε ΟΧΙ! Και θα εξηγήσουμε τους λόγους με αριθμούς και όχι με λόγια.

Σύμφωνα με την ταυτότητα της δημοσκοπήσεως, στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από 13 έως 15 Φεβρουαρίου έλαβαν μέρος 1.011 άτομα από όλην την Ελλάδα. Από τα 1.011 αυτά άτομα ένα 23% δεν δήλωσε πρόθεση κόμματος και συγκεκριμένα 9,8% απάντησε δεν αποφάσισα, 1,7% δεν απαντώ και ένα 11,5% λευκό, άκυρο, αποχή.

Το 23% των 1.011, οι οποίοι συμμετείχαν στην δημοσκόπηση αντιπροσωπεύει 232 ψηφοφόρους. Αφαιρώντας τους 232 από τους 1.011 συνολικά που απάντησαν απομένουν 779 ψηφοφόροι. Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, από έναν αριθμό 779 να υπάρχει διαφορά μεταξύ των κομμάτων 0,1%; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.

Δηλαδή, με απλά λόγια, δεν είναι δυνατόν από συνολικό δείγμα 779 ερωτηθέντων να προκύψουν διαφορές 0,1% και μάλιστα μεταξύ τριών κομμάτων όπως μας λέει η δημοσκόπηση!

Είναι προφανές ότι και αυτή η δημοσκόπηση μαγειρεύτηκε κόβοντας τα ποσοστά κάποιων κομμάτων μεταξύ των οποίων σίγουρα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και πρόσθεσαν ψήφους σε άλλα κόμματα μεταξύ των οποίων σίγουρα του ΠΑΣΟΚ

Αυτά τα τόσο απλά με την γλώσσα των αριθμών είναι δυνατόν να τα αντιληφθεί ο μέσος τηλεθεατής; Ασφαλώς όχι! Και αυτό είναι το μεγάλο τους όπλο γιατί η βλακεία είναι εχθρός αναντιμετώπιστος! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-temachizontai-pshfoforoi-gia-na-bgoun-oi-arithmoi-pou-theloun#ixzz4ZXRytFK6

Exit mobile version