Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Ανθελληνική κυβερνητική πρόκληση – Μέσα στις ημέρες της Λαμπρής θα παραδοθεί το τζαμί στον Βοτανικό!

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Ανθελληνική κυβερνητική πρόκληση - Μέσα στις ημέρες της Λαμπρής θα παραδοθεί το τζαμί στον Βοτανικό!

Σαν «γιουσουφάκι» των τούρκων κινείται όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και όλο το φάσμα του «συνταγματικού τόξου», το οποίο ψήφισε την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η οποία κάτω από τον τίτλο «Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το τζαμί στον Βοτανικό» και υπότιτλο «Η κυβέρνηση βιάζεται να το παραδώσει εν μέσω Πάσχα(!) ενώ η Άγκυρα ζητά άδεια λειτουργίας για 70 παράνομους χώρους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής για το συγκεκριμένο ζήτημα:

«Τη στιγμή που οι δομές της χώρας καταρρέουν, η κατασκευή του επίσημου μουσουλμανικού τεμένους δείχνει πως αποτελεί προτεραιότητα, καθώς θα ολοκληρωθεί σε χρόνο-ρεκόρ και θα παραδοθεί, εν μέσω Πάσχα, τον Απρίλιο! Η Ελλάδα, χωρίς να ακολουθεί το στρεβλό παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (που δεν ελέγχουν τη λειτουργία αντίστοιχων χώρων προσευχής) και χωρίς να υποκύπτει σε εξ… Ανατολών πιέσεις, ολοκληρώνει τη δημιουργία ενός ευπρεπούς χώρου προσευχής για τους μουσουλμάνους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το τζαμί θα λειτουργεί στην περιοχή του Βοτανικού, θα είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και θα εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου το 2006, και θα παραχωρείται προς χρήση –έπειτα από σχετική αίτηση- σε όσους το ζητήσουν. Ο ιμάμης δε, θα είναι διορισμένος από το Ελληνικό Δημόσιο. Η κατασκευή θα είναι «βιομηχανικού τύπου», χωρίς μιναρέ, η έκτασή του περίπου 850τ.μ. και η χωρητικότητά του περίπου 350 ατόμων (300 άνδρες και 50 γυναίκες).

Την είδηση προανήγγειλε (πανηγυρικά!) το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu σε χθεσινό δημοσίευμά του, σημειώνοντας: “Μετά το άνοιγμά του οι 70 άτυποι χώροι προσευχής θα πρέπει να λάβουν άδεια προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν”. Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου για το τέμενος της Αθήνας έχει τη δική του συμβολική αλλά και βαθύτερη σημασία, καθώς η Άγκυρα επιθυμούσε αντί της κατασκευής ενός νέου τζαμιού να δινόταν προς χρήση, έπειτα από ανακαίνιση, ένα από τα δύο οθωμανικά τεμένη που στέκουν όρθια (Τζαμί Τζιδσταράκη στο Μοναστηράκι ή Φατίχ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά)».

Μέσα στην καρδιά της κατεξοχήν Ορθόδοξης Γιορτής, η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, που από κοινού ψήφισαν τον αντεθνικό αυτόν νόμο, σχεδιάζουν να παραδώσουν το τζαμί! Με αυτόν τον τρόπο προκαλούν την ύβρι απέναντι στην  Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και το Θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού του, δείχνοντας ότι η έκφραση «δεν έχει ιερό και όσιο» έχει κυριολεκτική ερμηνευτική προσέγγιση για τους ανθέλληνες αυτούς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panhguria-twn-tourkwn-gia-to-tzami-ston-botaniko-mesa-stis-agies-hmeres-ths#ixzz4ZXSzOZE2

Exit mobile version