Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αιμοδιψής τοκογλύφος Γιούνκερ: Τα μνημόνια είναι υπεράνω του Δικαίου

Αιμοδιψής τοκογλύφος Γιούνκερ: Τα μνημόνια είναι υπεράνω του Δικαίου

Τον Σάυλοκ, τον γνωστό τοκογλύφο από τον σαιξπιρικό «Έμπορο της Βενετίας», μας έφερε κατά νου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε απαντητική επιστολή του σχετικά με τα μνημόνια στην Ελλάδα.

Στην επιστολή του αυτή ο Γιούνκερ σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως τα Μνημόνια είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, οι οποίες βρίσκονται εκτός της έννομης τάξης της ΕΕ.

Επομένως, συμπληρώνει, όταν υιοθετούνται εθνικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ως εκ τούτου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων δεν ισχύει ως έχει στα ελληνικά μέτρα.

Με απλά λόγια ο Γιούνκερ λέει πως οι νόμοι δεν έχουν καμία ισχύ εμπρός στην δύναμη των διεθνών τοκογλύφων. Θεωρεί λογικό να παρακάμπτεται το δίκαιο ανάλογα με τις συμφωνίες που επικυρώνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι με την εκάστοτε ελλαδική κυβέρνηση.

Αυτά τα ζητήματα την ανηθικότητα των οποίων έθιγε ο Σαίξπηρ ήδη από τα τέλη του 16ου Αιώνα επανέρχονται σε μία φρικιαστική επικαιρότητα. Θυμίζουμε ότι οι όροι της συμφωνίας του Σάυλοκ απαιτούσαν να πάρει μία λίβρα σάρκας σε περίπτωση που δεν πληρωθεί εγκαίρως.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aimodipshs-tokoglufos-giounker-ta-mnhmonia-einai-uperanw-tou-dikaiou#ixzz4ZbMiJBP7

Exit mobile version