Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ανθέλληνες του Σύριζα εισάγουν την τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία της Θράκης – Εντολές από το προξενείο παίρνει ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Οι ανθέλληνες του Σύριζα εισάγουν την τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία της Θράκης - Εντολές από το προξενείο παίρνει ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στο πολύ σοβαρό ζήτημα της εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά νηπιαγωγεία με σκοπό τον εκτουρκισμό των Ελλήνων Πομάκων αναφέρθηκε χθες από βήματος Βουλής, ο συναγωνιστής Γιάννης Λαγός.

Το θέμα αναδεικνύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία υπό τον τίτλο «Επίσημα τα τουρκικά στα νηπιαγωγεία» και υπότιτλο «Το “χρονικό” της εξοργιστικής και επικίνδυνης απόφασης της κυβέρνησης, που βάζει βόμβα στα θεμέλια της εθνικής πολιτικής στη Θράκη», λέει τα εξής:

Βόμβα στα θεμέλια της εθνικής πολιτικής που ακολουθούσαν στη Θράκη εδώ και δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις του τόπου βάζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., μετατρέποντας τα δημόσια νηπιαγωγεία σε δίγλωσσα μειονοτικά, υπακούοντας έτσι στις επιθυμίες του τουρκικού προξενείου, του τουρκοκόμματος DEB, αλλά και των μουσουλμάνων βουλευτών, που με προεξάρχοντα τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν λυσσαλέα μάχη σε αυτή την κατεύθυνση.

Τα «Παραπολιτικά» είχαν αποκαλύψει πριν από μερικές εβδομάδες τις κυβερνητικές προθέσεις, που ήταν αποτέλεσμα πιέσεων του Ζεϊμπέκ, ο οποίος μαζί με τους άλλους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών από τους 153 που συνολικά κρατάνε όρθια την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο. Η σχετική ρύθμιση πέρασε σχεδόν χωρίς δημοσιότητα στις 15 Φεβρουαρίου, όταν ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Ιωαννίδης, ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης μουσουλμανόπαιδων στα νηπιαγωγεία της Θράκης».

Το έργο θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), δηλαδή από το υπουργείο Παιδείας με συνολικό προϋπολογισμό 401.594,84 ευρώ. Στους στόχους του προγράμματος αναφέρονται η ανάπτυξη της «προσθετικής διγλωσσίας» και η «εξοικείωση των νηπίων με την ελληνική γλώσσα». Πίσω από μια σειρά ακαταλαβίστικων εννοιών για τον μέσο πολίτη, αλλά και ωραίων λέξεων για τον ανυποψίαστο αναγνώστη, κρύβεται μια πολύ πικρή και επικίνδυνη αλήθεια. Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετατροπή των δημόσιων νηπιαγωγείων της Θράκης σε δίγλωσσα μειονοτικά, για να εκπληρωθεί και αυτή η υπόσχεση που είχε δώσει στο παρελθόν ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος άλλωστε και σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η μετατροπή των δημόσιων νηπιαγωγείων σε δίγλωσσα μειονοτικά σημαίνει ότι με μια απλή απόφαση ενός ειδικού γραμματέα Διαχείρισης του ΕΣΠΑ πετιέται στο καλάθι των αχρήστων μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εθνική πολιτική, που ξεκίνησε το 1997, κόστισε εκατομμύρια ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών της μειονότητας που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και έτσι μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Κάτι που δεν θα συμβαίνει από εδώ και στο εξής με την ενδεχόμενη εξάπλωση του «πιλοτικού» προγράμματος σε όλη τη Θράκη.

Το «χρονικό» αυτής της εξοργιστικής και επικίνδυνης απόφασης και όχι μόνο αποκαλύπτουν σήμερα τα «Π». Όλα ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου 2015, όταν ο τότε πρέσβη της τουρκικής Δημοκρατίας, Κερίμ Ουράς, επισκέφτηκε τον τότε αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη, στο γραφείο του. Το γεγονός ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο στα διπλωματικά χρονικά, διότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο τούρκος πρέσβης είχε συναντήσει τον Αρ. Μπαλτά, τότε υπουργό Παιδείας. Η συνάντηση, όμως, με τον κ. Μπαλτά δεν είχε πάει καλά.

Όταν ο Τούρκος πρέσβης είπε, χαμογελώντας, ότι η μειονότητα είχε συνεισφέρει πολύ στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις (;) ότι τα γνωστά αιτήματά της θα ικανοποιούνταν από τη νέα κυβέρνηση, ο Αρ. Μπαλτάς απάντησε με ένα καθαρό «όχι» (που δεν έγινε «ναι» κατά τη γνωστή κυβερνητική τακτική). Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ψυχρολουσία στο αχανές υπουργικό γραφεί ο Τούρκος πρέσβης τηλεφώνησε στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του μίλησε με τέτοιο τρόπο που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο Ζεϊμπεκ κανόνισε αμέσως μια νέα συνάντηση με τον «καλό φίλο» του, Τάσο Κουράκη, στην οποία ο τούρκος πρέσβης άκουσε επιτέλους το πολυπόθητο «ναι». Οι μήνες κυλούσαν και το «ναι» παρέμενε χωρίς αντίκρισμα. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έφεραν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά στο υπουργείο Παιδείας εγκαταστάθηκε ένας νέος ένοικος, ο κ. Νίκος Φίλης. Ο τούρκος πρέσβης δεν έχασε καθόλου καιρό και επανήλθε ζητώντας την εκπλήρωση των υποσχέσεων του κ. Κουράκη, που με τόσο «αναιδή» τρόπο είχε απορρίψει ο Αρ. Μπαλτάς”.

Πέρα από την όντως βόμβα στα θεμέλια της Πατρίδας που βάζει αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, έχουν ιδιαίτερη σημασία τα όσα καταγγέλλονται για την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος –ούτε λίγο ούτε πολύ- παρουσιάζεται να παίρνει εντολές από τον τούρκο πρόξενο! Μάλιστα, ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο μίλησε ο τελευταίος σε βουλευτή του Ελληνικού (!) Κοινοβουλίου μόνο θλίψη δημιουργεί για την επέκταση της τουρκικής προπαγάνδας και επιρροής στην Θράκη μας. Αν αληθεύουν τα όσα καταγγέλλουν τα «Παραπολιτικά» για τον ρόλο του Ζεϊμπέκ, τότε έχουμε μια ξεκάθαρη εξυπηρέτηση εκ μέρους του των τουρκικών συμφερόντων και του προξενείου που τα καθοδηγεί.

Αντί λοιπόν να μας μιλάει γενικά και αόριστα ο θρασύτατος μουσουλμάνος Ζεϊμπέκ για το τι έκανε ο παππούς του «στα βουνά της Αλβανίας» (μιας και ακόμη και ο όρος «Βόρειος Ήπειρος τον ενοχλεί…) καλό θα ήταν να μας πει επιτέλους τι πράττει ο ίδιος για το καλό της Ελλάδας. Μέχρι να διευκρινίσει την θέση του, και με βάση τα όσα καταγγέλλονται για την δράση του, δίνει με την στάση του το δικαίωμα να κρίνεται ως εθνικά ύποπτος και άνθρωπος άμεσα συνδεδεμένος με την ανθελληνική του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Σε άλλο παρεμφερές άρθρο η εφημερίδα στέκεται, με περισσότερες λεπτομέρειες, στην επίσης εθνικά ύποπτη στάση του πολιτικού παχύδερμου Νίκου Φίλη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό, για να αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα των υβριστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθώς και γιατί «ανησυχούν» στην πραγματικότητα για την ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bazoun-epishma-thn-tourkikh-glwssa-sta-nhpiagwgeia-ths-thrakhs.-dechetai-en#ixzz4ZdIVoDPQ

Exit mobile version