Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Spiegel: Στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών θεωρούν πιθανό ένα τέταρτο Μνημόνιο

Spiegel: Στο γερμανικό υπουργείο οικονομικών θεωρούν πιθανό ένα τέταρτο Μνημόνιο

Ενώ οι συριζοψεκασμένοι… πανηγυρίζουν για τα προληπτικά μέτρα της αξιολόγησης, παρουσιάζοντάς τα ως… μεγάλη επιτυχία, το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Spiegel υποστηρίζει πως στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρούν πιθανό η Ελλάδα να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου ένα τέταρτο μνημόνιο είναι πιθανό:

«Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις. Σε ενδεχόμενες νέες κρίσεις οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. 

Και αυτές οι κρίσεις θα μπορούσαν να έρθουν πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύει κανείς. Στο υπουργείο Οικονομικών, οι ειδικοί του Σόιμπλε δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα καταφέρει μόνη της να δανειστεί χρήματα από τις αγορές. Η συνέπεια: ένα τέταρτο πρόγραμμα είναι πιθανό – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει πια το ΔΝΤ».

(ΥΓ): Το 4ο Μνημόνιο δεν είναι απλώς πιθανό, είναι σίγουρο! Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι ποιος θα το υπογράψει: ο mister Tsipras, ο φον Κούλης ή μήπως και οι δύο μαζί;

Εθνικισμός.net 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/spiegel-sto-germaniko-upourgeio-oikonomikwn-thewroun-pithano-ena-tetarto-mn#ixzz4ZpC8jYMS

Exit mobile version