Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αποδόμηση φύσης, ιστορίας, παιδείας από την συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ

Η αποδόμηση φύσης, ιστορίας, παιδείας από την συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ

Άρθρο του Γιώργου Μάστορα στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» στην στήλη «Το Μυστικό του Ατσαλιού»

Η ανθελληνική δομή (και) της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται μέσα από πολλές πράξεις της. Η «προοδευτική» μεταρρύθμιση στον χώρο της Παιδείας, με τον εθνομηδενισμό να αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό στοιχείο της, αποτελεί μια τέτοια πράξη. Η «ετερόκλητη» συμμαχία της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης δεν διστάζει να ξηλώσει από την Παιδεία ακόμη και κορυφαία δημιουργήματα του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, τα οποία έμειναν Αθάνατα μέσα στην ροή του Χρόνου, ακριβώς λόγω του ανάλογου περιεχομένου τους. Μετά την κατάργηση της διδασκαλίας του Επιταφίου λόγου του Περικλέους, που διδασκόταν ως μάθημα Γενικής Παιδείας, δηλαδή, σ’ όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, είχαμε την υποβάθμιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο, καθώς μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας τους και δεν εξετάζονται πλέον γραπτώς στις τελικές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στην Β’ Λυκείου. Πρακτικά, δηλαδή, η διδασκαλία της Αντιγόνης. Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε, λόγω της γενικής κατακραυγής, σε σχετική διάψευση, τίποτα όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα να επανέλθει δριμύτερη, καθώς το γενικότερο μήνυμα της Αντιγόνης αναμφισβήτητα ενοχλεί τους νεωτεριστές και τους αποδομητές της Εθνικής ταυτότητας που πλαισιώνουν την κυβέρνηση (και όχι μόνον). Την ίδια ώρα, όμως, το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του στα Σχολεία μας, πληροφορούσε ότι προχωρούσε σε θεματική εβδομάδα με περιεχόμενο, το οποίο θα… ενημέρωνε ώστε «να αποδομηθούν τα έμφυλα στερεότυπα».

Τι ακριβώς σημαίνει και πού αποσκοπεί αυτού του είδους η αποδόμηση; Μήπως σε μια αμφιβόλου ποιότητας ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, με σαφή και στοχευμένη θόλωση των νοητών γραμμών που διαχωρίζουν τον άνθρωπο σε «άρρεν και θήλυ», όπως γνωρίζαμε εδώ και χιλιάδες χρόνια; Είναι προφανές ότι μια τέτοιου είδους θόλωση βολεύει τους αρνητές της Φύσης, ώστε να μπορούν να «ψαρεύουν» στα θολά νερά της σύγχυσης και να δημιουργούν ομοίους τους, στα πλαίσια του προπαγανδιστικού συνθήματος «Άνδρας/γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι», ασχέτως αν η όλη υπόθεση της «τρανσφοβίας» δημιουργεί καταστάσεις που δεν καταλήγουν ούτε στον Άνδρα ούτε στην Γυναίκα…

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η όλη ιστορία θυμίζει ζωηρά τον γνωστό μύθο του Αισώπου για την αλεπού με την κομμένη ουρά: Θέλοντας η αλεπού να δικαιολογήσει την δική της μειονεξία, προσπαθούσε να πείσει ότι έτσι είναι το σωστό και ότι θα έπρεπε όλες οι αλεπούδες να ακολουθήσουν το δικό της παράδειγμα. Πέρα απ’ αυτό, όμως, το γλωσσικό ύφος της εγκυκλίου δίνει την εντύπωση ότι αντιγράφει ξένα παρόμοια κείμενα, δημιουργώντας την υπόνοια ότι έχει υπαγορευθεί από το εξωτερικό. Γι’ αυτό, άλλωστε, το περιεχόμενό της αποτελεί μια τροχιοδεικτική βολή, ανιχνεύοντας το έδαφος για ακόμη πιο «προχωρημένες» θεματικές του εθνομηδενιστικού και κοσμοπολίτικου σχολείου, βασιζόμενου στην νέα «θρησκειολογία» του δικαιωματικού ατομικού λόγου.

Αυτή η εντυπωσιακή (με την αρνητική έννοια, βεβαίως) κίνηση του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί μέρος της ξεκάθαρης «προοδευτικής» ατζέντας που διέπει τον κοινού περιεχομένου αριστερίστικο και νεοφιλελεύθερο λόγο της παγκοσμιοποίησης. Το λένε ξεκάθαρα ότι στόχος δεν είναι μόνο η απόκτηση πληροφοριών ή γνώσεων, αλλά ταυτόχρονα και η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών. Στην αθώα, τρυφερή και εύπλαστη περίοδο της εφηβείας, η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών αποτελεί τον βασικό στόχο των κυβερνώντων, των συνοδοιπόρων τους και των εκ του εξωτερικού πατρώνων τους. «Αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων» στην Οργουελιανή «νέα ομιλία» του αριστερίστικου νεοφιλελευθερισμού σημαίνει την κατάργηση των φύλων και την διαμόρφωση του άφυλου ιδεώδους ως προϋπόθεση «αναφαίρετου δικαιώματος», «αυτοπροσδιορισμού» και «ελεύθερης επιλογής».

Ήδη, σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Σουηδία, εμφανίζονται ονοματολογίες όπως το ουδέτερο φύλο (neutralgender), η ουδέτερη ανατροφή (neutralparenting). Το ζήτημα αυτό εντάσσεται στην «προίκα» της υπερνεωτερικότητας της παγκοσμιοποίησης που προτάσσει αποκλειστικά τις «κοινωνικές κατασκευές» έναντι της ανθρώπινης ουσίας και φύσης, παρόλο που αποδέχεται ότι ο άνθρωπος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του φυσικού οικοσυστήματος. Φτάνει, όμως, στην κατάργηση της Φύσης και στην στέρηση του ανθρώπου από τα οντολογικά χαρακτηριστικά του, δηλαδή στην αντιφυσικήαποανθρωποποίηση, ως μια δήθεν απαραίτητη προϋπόθεση ελευθερίας και επιβίωσης.

Αποτελεί το πολιτισμικό ανάλογο της παγκοσμιοποιητικής-καπιταλιστικής ρητορείας (συνήθως με αριστερή φρασεολογία) για την κατάργηση κάθε ορίου (συνόρων, εργασιακών δικαιωμάτων) και ταυτότητας (εθνικής, πολιτισμικής) για να επιβιώσει το επιβαλλόμενο κυρίαρχο πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό μοντέλο. Απέναντι στον επιχειρούμενο «βιασμό» της Φύσης, της Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Παιδείας, και την συνειδητή ισοπέδωση κάθε προαιώνιας Αρχής και Αξίας, ας προτάξουμε το αληθινό νόημα του ανθρωπισμού και ας τον προστατεύσουμε από την παραχάραξη που επιχειρείται πάνω σ’ αυτόν. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apodomwntas-fush-istoria-paideia#ixzz4ZuCnmTUq

Exit mobile version