Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H Frontex αποκαλύπτει τον ρόλο των ΜΚΟ: Ενθαρρύνουν και συνεργάζονται με τους διακινητές λαθρομεταναστών

H Frontex αποκαλύπτει τον ρόλο των ΜΚΟ: Ενθαρρύνουν και συνεργάζονται με τους διακινητές λαθρομεταναστών

Λάβρος και αποκαλυπτικός σχετικά με τον ρόλο των ΜΚΟ ήταν ο γενικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Αναφερόμενος κυρίως στις ΜΚΟ που δρούν στα χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Ιταλία και την Λιβύη είπε ότι «πρέπει να αποφύγουμε να στηρίζουμε τη δράση των εγκληματικών δικτύων και των διακινητών της Λιβύης παραλαμβάνοντας μετανάστες ολοένα και πιο κοντά στις λιβυκές ακτές».

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός οι διακινητές «φορτώνουν όλο και περισσότερους μετανάστες σε επισφαλή σκάφη, χωρίς να τους εφοδιάζουν με αρκετό νερό και καύσιμα», συνέχισε. Υπενθύμισε δε με νόημα ότι το 40% των επιχειρήσεων διάσωσης σήμερα γίνεται από ιδιωτικά σκάφη και όχι από τις διεθνείς αποστολές που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο.

Αυτό που ουσιαστικά λέει ο γενικός διευθυντής της Frontex είναι ότι υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ των δουλεμπόρων και των ΜΚΟ, αδιάφορο αν είναι άτυπη ή όχι. Η ιδεοληπτική προθυμία των χρήσιμων ηλίθιων και των αργυρώνητων από τις ΜΚΟ εντείνει τις λαθρομεταναστευτικές ροές καθώς και την αναλγησία των δουλεμπόρων. Κάπως έτσι οι «ανθρωπιστές» γίνονται οι υπεύθυνοι για την δυστυχία των γηγενών και παράλληλα βάφουν με το αίμα των πνιγμένων τα χέρια τους.

Τα όσο είπε ο γενικός διευθυντής της Frontex παρότι ειπώθηκαν με έναυσμα την κατάσταση στην Ιταλία, ισχύουν πλήρως και στην Ελλάδα, όπου ΜΚΟ του Soros έχει σκάφος που παραλαμβάνει λαθρομετανάστες, ενώ άλλες ΜΚΟ διευκολύνουν με κάθε τρόπο το έργο των δουλεμπόρων. Μάλιστα, φυλλάδιο με κατάλογο των ΜΚΟ μοιράζεται από τους δουλεμπόρους στους λαθρομετανάστες, όπως είχαμε αποδείξει και ουδείς αργυρώνητος τόλμησε να απαντήσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-frontex-apokaluptei-ton-rolo-twn-mko-entharrunoun-kai-sunergazontai-me-to#ixzz4Zz6Usf4Y

Exit mobile version