Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης «καρατόμησε» βουλευτή της ΝΔ για την πρωτοβουλία του στο Τάμα του Έθνους

Ο Μητσοτάκης «καρατόμησε» βουλευτή της ΝΔ για την πρωτοβουλία του στο Τάμα του Έθνους

Την πλήρη μετατροπή της ΝΔ σε ένα κόμμα όπου ο κοσμοπολίτικος εθνομηδενισμός αποτελεί την απόλυτα κυρίαρχη ιδεολογική πυξίδα, η οποία κινεί την πολιτική πορεία της, φροντίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να την αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Οι πολύ πρόσφατες περιπτώσεις με το «Τάμα του Έθνους» και την Ελληνική φέτα έχουν και συνέχεια, καθώς οδήγησαν σε εσωκομματική καρατόμηση βουλευτή της ΝΔ που δεν ταυτίστηκε εξαρχής με την άκρως φιλελεύθερη στρατηγική του Μητσοτάκη.

Πρόκειται για την περίπτωση του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, για τον οποίο διαβάζουμε στα «Νέα», μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η καρατόμηση του Γιώργου Κασαπίδη από την ομάδα των γαλάζιων τομεαρχών μέσα στο τριήμερο της Αποκριάς αποτελούσε ένα ηχηρό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες στο εσωκομματικό πεδίο – και δεν περιοριζόταν στα παρατράγουδα που είχαν προηγηθεί με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κοζάνης.

Επιτελικά στελέχη της ΝΔ ερμηνεύουν την κίνηση ως επίδειξη πυγμής από την πλευρά της κομματικής ηγεσίας ενόψει και του νέου σκηνικού που μπορεί να διαμορφώσει μια συμφωνία της κυβέρνησης με ευρωπαίους εταίρους και δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Η στρατηγική που έχει χαράξει η αξιωματική αντιπολίτευση και πρωτίστως το εκλογικό αίτημα που αποτελεί μόνιμη επωδό κάθε παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση από μεμονωμένες κινήσεις βουλευτών. Υπό αυτή την έννοια, ο Κασαπίδης είναι το δέντρο με την αποψίλωση του οποίου η Πειραιώς σπεύδει προκαταβολικά να αντιμετωπίσει ένα δάσος ζητημάτων που θα μπορούσαν να ανακύψουν από τυχόν καταστρατηγήσεις της επίσημης κομματικής  γραμμής.

«Η ΝΔ κινείται συντεταγμένα και ουδείς από το στελεχικό δυναμικό δικαιούται να υψώνει εμπόδια και να προκαλεί σύγχυση δημιουργώντας εσωτερικά προβλήματα» σχολίαζε χθες το βράδυ στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, αναγνωρίζοντας ότι η αντικατάσταση Κασαπίδη ως υπευθύνου του γαλάζιου Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (από τη μέχρι προχθές αναπληρώτριά του, τη βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή) έχει τα χαρακτηριστικά πειθαρχικής κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του Γιώργου Κασαπίδη στο οργανόγραμμα των γαλάζιων τομεαρχών ήταν ήδη μετέωρη λόγω της τραγελαφικής κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με την ερώτηση για το «Τάμα του έθνους», αλλά στην καρατόμησή του οδήγησε η φέτα και όχι ο φαραωνικός ναός που επεδίωκε να ανεγερθεί στην Αθήνα, «προσηλυτίζοντας» άλλους 15 γαλάζιους βουλευτές από κοινού με βουλευτές που είναι πολέμιοι της ΝΔ (όπως ο Νίκος Νικολόπουλος και Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ).Ο Κασαπίδης είχε καταγραφεί από την Πειραιώς ως υποκινητής της κίνησης βουλευτών για το «τάμα του έθνους», αλλά η παρέμβαση Μητσοτάκη, ο οποίος ανάγκασε τους 16 βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν τις υπογραφές τους, είχε κριθεί ότι αρκούσε στην παρούσα φάση για να διαβιβαστούν στο εσωτερικό του κόμματος τα κατάλληλα μηνύματα. Η ομαδική αναδίπλωση, άλλωστε, ήταν πρωτοφανής και στιγμάτιζε τους 16 βουλευτές με εντολή του αρχηγού

Μπορεί η φέτα να «έφαγε» τον Κασαπίδη, αλλά αυτό ήταν η αφορμή που έψαχνε ο Μητσοτάκης. Η αιτία κρυβόταν αλλού, δηλαδή στην «πρωτοβουλία» για το Τάμα του Έθνους, κάτι το οποίο εξόργισε τον Μητσοτάκη, ο οποίος ως γνήσιος φιλελεύθερος παθαίνει αλλεργία με καθετί που θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία.

Ταυτόχρονα, όμως, η παρέμβαση του  Μητσοτάκη δείχνει και κάποια άλλα πράγματα: α) Ότι είναι αποφασισμένος να δείξει στους δανειστές ότι μπορεί να αποδειχθεί κι αυτός ως «ο εδώ άνθρωπός τους», πατάσσοντας οποιαδήποτε εσωκομματική διαφωνία. β) Ότι η ΝΔ έχει μετατραπεί πλήρως σ’ ένα σκληρό φιλελεύθερο κόμμα και ως εκ τούτου οι νόμοι της αγοράς καθορίζουν όλους τους τομείς της πολιτικής της πορείας. Τόσο η περίπτωση της φέτας, όσο (κυρίως) αυτή με το «Τάμα του Έθνους» δείχνουν ότι η υποταγή στα ξένα συμφέροντα και η περαιτέρω καλλιέργεια του κοσμοπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης δείχνουν τον ξεκάθαρο εθνομηδενιστικό χαρακτήρα του κόμματος αυτού.

Καμία απολύτως ψευδαίσθηση δεν μπορεί πλέον να αποτελέσει δικαιολογία για κανέναν Έλληνα, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του Πατριώτη και σκέφτεται να ενταχθεί στη ΝΔ ή να την ψηφίσει. Το κόμμα αυτό είναι εφάμιλλα αντεθνικό πλέον της μαρξιστικής αριστεράς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ      

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mhtsotakhs-karatomhse-bouleuth-ths-nd-gia-thn-prwtoboulia-tou-sto-tama-to#ixzz4a6dANFNz

Exit mobile version