Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Στο σκοτάδι τα στοιχεία που αφορούν τα κρούσματα της επιδημίας της φονικής γρίπης

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης. Μάλιστα, στο διάστημα 30 Ιανουαρίου ως 5 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 51 θάνατοι ενώ συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν καταγραφεί 196 σοβαρά κρούσματα γρίπης.

Ακόμη όμως κι αν τα  στοιχεία αυτά φαίνονται ανησυχητικά, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και τα κρούσματα ενδέχεται να είναι πολλά περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η μη χρηματοδότηση τριών εργαστηρίων που πραγματοποιούν μια ειδική εξέταση (PCR) έχει οδηγήσει στο να παραμένουν  κρούσματα της γρίπης αδιάγνωστα, εφόσον δεν πραγματοποιείται η εν λόγω διαγνωστική εξέταση. Ουσιαστικά, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την γρίπη και μάλιστα από τον επιθετικό υπότυπο Η3Ν2 είναι πολύ μεγαλύτερος.

Με άλλα λόγια η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή και το γεγονός ότι δεν είναι δυνατή η σαφής επιδημιολογική παρατήρηση της νόσου καταδεικνύει την αναλγησία αλλά και την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του υπουργείου Υγείας, καθώς πέρα από την αντιμετώπιση δεν είναι δυνατή ούτε καν η παρατήρηση της νόσου!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-sto-skotadi-ta-stoicheia-pou-aforoun-ta-krousmata-ths-epidh#ixzz4aAlRKZoD

Exit mobile version