Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

15 χρόνια χωρίς το Εθνικό μας Νόμισμα

15 χρόνια χωρίς το Εθνικό μας Νόμισμα

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 15 χρόνια από την έλευση του ευρώ και την κατάργηση του εθνικού μας νομίσματος. Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την στιγμή που η πολιτική ηγεσία της χώρας απεμπόλησε την εθνική κυριαρχία στα οικονομικά ζητήματα και δεθήκαμε στο άρμα ενός κοινού νομίσματος, που συνέδεε οικονομίες διαφορετικής φύσεως και ισχύος.

Το αποτέλεσμα ήταν από την πρώτη στιγμή αντιληπτό στον μέσο Έλληνα. Μπορεί ο μέσος μισθός να παρέμεινε στα ίδια ακριβώς επίπεδα με πριν, όμως οι τιμές όλων των προϊόντων ανέβηκαν κατακόρυφα. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ένα μπουκάλι νερό από 50 δραχμές, έφτασε να κοστίζει 50 λεπτά, δηλαδή 170 δραχμές.

Στα χρόνια που ακολούθησαν την 3η Μαρτίου του 2002, πραγματοποιήθηκε μία επιθετική αποψίλωση της Εθνικής Παραγωγής σε όλα τα επίπεδα. Από τις σοδειές των αγροτών που κατέληγαν στις χωματερές, μέχρι τα εργοστάσια που έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Η Ελληνική Οικονομία μετετράπη σε μία οικονομία παροχής υπηρεσιών και τουρισμού, αποκλειστικά και μόνο.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη επιχείρηση αναδιανομής πλούτου στην ιστορία της Ελλάδος έλαβε χώρα. Το περιβόητο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου οδήγησε στην απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες εξαπατημένων Ελλήνων.

Η εποπτεία και τα μνημόνια ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο όλων των παραπάνω, που ήταν εξυπηρετήσεις των εγχώριων πολιτικάντηδων προς τις οικονομίες άλλων κρατών που ανταγωνιζόντουσαν τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και του πελατειακού κράτους που έστηνε το πολιτικό κατεστημένο, προκειμένου να διαιωνίζει την κυριαρχία του.

Δάνεια επί δανείων και σκάνδαλα επί σκανδάλων επισωρεύτηκαν στην πορεία των ετών της Μεταπολιτεύσεως. Δάνεια για να συντηρούν μία εικόνα επίπλαστης ευημερίας και σκάνδαλα, γιατί την διακυβέρνηση της χώρας είχαν αναλάβει λαμόγια διορισμένα από πολιτικούς απατεώνες. Ένα χρέος απεχθές και επαχθές, που οδήγησε στα Μνημόνια.

Κάλλιο αργά παρα ποτέ μπορούμε μονάχα να σκεφτούμε όταν διαβάζουμε την ανησυχία των ταγών του καθεστώτος για μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 40% των Ελλήνων επιθυμεί επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα, ότι το 40% των Ελλήνων δεν αποδέχεται την τρομοκρατία των ΜΜΕ ότι δήθεν «δεν υπάρχει ζωή χωρίς το ευρώ». Ότι 40% των Ελλήνων, μόνο, θυμάμαι πως πριν από 15 χρόνια είχαμε εθνικό νόμισμα.

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Αυτό το 40% είναι ένα ποσοστό που είναι τουλάχιστον απογοητευτικό. Εκτός και αν υποθέσουμε ότι το 60% των Ελλήνων παρασιτούνε από τις επιχορηγήσεις χωρίς να δουλεύουνε, είναι εργολάβοι – καναλάρχες ή γενικότερα ότι εξαρτώνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το ευρώ, που καταρρέει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

15 χρόνια μόνο χρειάστηκε για να καταρρεύσει το οικοδόμημα της ευρωζώνης, το οποίο φιλοδοξούσε να οδηγήσει στην παγκόσμια διακυβέρνηση και το τέλος των Εθνικών Κρατών. Καθόλου συμπτωματικό πως η κατάρρευσή του συνοδεύεται από μία εκλογική εκτόξευση πατριωτικών και εθνικιστικών κομμάτων, γεγονός που δείχνει ότι οι Λαοί της Ευρώπης δεν αλλοτριώθηκαν από το ψεύτικο χρήμα.

Αυτή η επερχόμενη αποτυχία και διάλυση είναι που οδηγεί και τις απελπισμένες ενέργειες των καθεστωτικών σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό κοιτάνε να φέρουν άρον άρον όλες τις αντεθνικές νομοθεσίες στη Βουλή. Γι’ αυτό τα «Σύμφωνα Συμβίωσης», η επιβολή του «αντιρατσιστικού νόμου» εναντίον όσων αντιδρούν και όλα τα υπόλοιπα. Βιάζονται και προχωρούν σε ακρότητες γιατί διαλύονται και ηττώνται οριστικά.

Κώστας Αλεξανδράκης 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/15-chronia-chwris-to-ethniko-mas-nomisma#ixzz4aHWDn87S

Exit mobile version