Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πήραν φόρα οι συριζαίοι: Θα υπογράψουν ένα μνημόνιο για κάθε διεθνή οργανισμό

Πήραν φόρα οι συριζαίοι: Θα υπογράψουν ένα μνημόνιο για κάθε διεθνή οργανισμό

Μέχρι τώρα είχαμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Διεθνή Χρηματοπιστωτικό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνιστούν τους τέσσερις «θεσμούς», όπως αποκαλείται πλέον η τρόικα.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ, «η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων, όπως είναι η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη και η κοινωνική προστασία».

Φαίνεται πως η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ έχει βάλει στοίχημα σχετικά με το πόσα μνημόνια μπορούν να υπογραφούν μέσα σε 2 χρόνια διακυβέρνησης και τουλάχιστον δείχνει ικανή να εγκαθιδρύσει ένα ρεκόρ που θα μείνει ανέπαφο για… χρόνια.

Προοδεύουμε, πάντως, από ότι δείχνουν τα στοιχεία οικονομικά και έτσι από το ΔΝΤ, τώρα πάμε σε έναν διεθνή οργανισμό που ως επίκεντρο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του έχει την παροχή συσσιτίων και την αντιμετώπιση φτώχειας, επιπέδου Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/phran-fora-oi-surizaioi-tha-upograpsoun-ena-mnhmonio-gia-kathe-diethnh-orga#ixzz4aInpBcCH

Exit mobile version