Την ώρα που οι διεργασίες για την «επανεγγραφή» (στα πρότυπα της Ρεπούση) των βιβλίων της Ιστορίας βρίσκεται στην κορύφωσή της, οι ανθέλληνες του Σύριζα βρίσκουν αρωγή από τους άλλους ανθέλληνες του ΔΟΛ, οι οποίοι επιλέγουν μέσα από την φυλλάδα «Το Βήμα» να κάνουν διαφήμιση σε οργάνωση που χρηματοδοτεί ο Σόρος για να παραποιήσει την Ελληνική Ιστορία.
Συγκεκριμένα, στο ένθετο «Νέες Εποχές» (κατά το πρότυπο της Νέας Τάξης Πραγμάτων;) της εφημερίδας «Το Βήμα», υπάρχει τρισέλιδη (!) συνέντευξη της φανατικής αντιχρυσαυγίτισσας και ανθελληνίδας, Χριστίνας Κουλούρη, σχετικά με το πρόγραμμα Joint History Project του ιδρύματος CDRSEE, με αφορμή δύο νέες εκδόσεις του σχετικά με τον Ψυχρό Πόλεμο.
Θυμίζουμε μερικά στοιχεία που είχαμε δημοσιεύσει περί του εν λόγω οργανισμού, που διαφημίζει σήμερα «Το Βήμα»:
Το CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη), χρηματοδοτείται από τον Σόρος μέσω του σκοπιανικού παραρτήματος της εταιρίας του, Open Society Foundation. Πέρα από τον Σόρος χρηματοδοτείται από το ελλαδικό υπουργείο εξωτερικών (όχι από το αντίστοιχο τουρκικό) και εμπεριέχει ένα παράρτημα του που ασχολείται με την συγγραφή της «κοινής βαλκανικής ιστορίας», όπως διατρανώνουν.
Ένα από τα βιβλία που έχει εκδώσει το εν λόγω κέντρο ανθελληνισμού είναι το «Διδάσκοντας Ιστορία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει η κ. Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και σφόδρα αντιχρυσαυγίτισσα. Ας δούμε ένα απόσπασμα από τον πρόλογο της, για να αντιληφθούμε τον πνεύμα που διατρέχει το εν λόγω «βιβλίο»: «Κάποιοι όροι που έχουν επιβληθεί για την περιγραφή ιστορικών γεγονότων ή ιστορικών περιόδων αντανακλούν αρνητικές νοοτροπίες. Αυτή είναι η περίπτωση των όρων «Οθωμανικός ζυγός» ή «Οθωμανική Κατοχή» – που σταδιακά εξαφανίζονται από τα βιβλία – αλλά και άλλων όρων που δεν μπορούν να συζητηθούν εδώ.». Στο ίδιο βιβλίο, σημειωτέον, έχει αρθρογραφήσει και η περιβόητη Θάλεια Δραγώνα…
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-dol-diafhmizei-organwsh-tou-soros-gia-thn-parapoihsh-ths-ellhnikhs-istori#ixzz4aUo51EAk