Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανηγυρίζουν οι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη για την διδασκαλία των τουρκικών στα νηπιαγωγεία – Μοναδική φωνή αντίστασης η Χρυσή Αυγή

Πανηγυρίζουν οι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη για την διδασκαλία των τουρκικών στα νηπιαγωγεία - Μοναδική φωνή αντίστασης η Χρυσή Αυγή

Σε συνέχεια των όσων είχαμε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα, βασιζόμενοι στα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Παραπολιτικά», έρχεται νέο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, όπου υπό τον τίτλο «Τουρκικά πανηγύρια στη Θράκη» και υπότιτλο «Στα μαχαίρια στην κυβέρνηση για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων» γράφονται τα εξής:

«Πανηγυρίζουν οι άνθρωποι της Άγκυρας στη Θράκη, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, καθώς υλοποιείται πλέον ένα όνειρο δεκαετιών για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στη περιοχή, ενώ τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. επιχειρούν να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο, προκειμένου να μην ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο στη συγκυβέρνηση, μετά τις επιθέσεις του Ν. Φίλη στον Π. Καμμένο. Παράλληλα, ημέρα με την ημέρα η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο των νόμιμων μουφτειών, κάνοντας ένα ακόμα «δώρο» στην Τουρκία, σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για τις σχέσεις των δύο χωρών. 

Οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» την περασμένη εβδομάδα για πιλοτική λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, τα οποία είχε ζητήσει με προσωπική παρέμβασή του ο Ταγίπ Ερντογάν, και το «βυζαντινό» παρασκήνιο που προηγήθηκε επιβεβαιώθηκαν απολύτως με τη δημόσια παρέμβαση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. 

Ο βουλευτής Ξάνθης, ο οποίος θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, έκανε λόγο για μια «πολύ σωστή πρωτοβουλία που παίρνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας μπόρεσε να δώσει ένα σημαντικό κονδύλιο για τους εκπαιδευτές στα νηπιαγωγεία, κάτι πολύ σημαντικό, διότι για μας η διγλωσσία είναι πλούτος. Τα παιδιά της μειονότητας κατ’ αρχάς πρέπει να ξέρουν άψογα την ελληνική γλώσσα και μετά τη δική τους γλώσσα, βεβαίως, αφού ξέρουμε πως τα παιδιά αυτά συνεχίζουν στο μειονοτικό σχολείο, όπου το πρόγραμμα είναι τουρκόγλωσσο και ελληνόγλωσσο…».

Ανάλογα…θριαμβευτική ήταν και η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που υποχρέωσε την εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Θράκη, Χρύσα Ούτση, να εκδώσει μακροσκελή ανακοίνωση, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Από την ενημέρωση που έχουμε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά για την περιοχή της Ξάνθης τρία νηπιαγωγεία σε περιοχές όπου υπάρχουν πομακόφωνοι. Το βοηθητικό προσωπικό θα γνωρίζει την πομακική γλώσσα. Στις περιοχές όπου οι κάτοικοι είναι Ρομά θα γνωρίζει τη ρομανί και στις περιοχές που αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκογενείς και μιλούν την τουρκική θα υπάρχει εκπαιδευτικός που θα γνωρίζει και τα τουρκικά. Ο στόχος του προγράμματος πάντως δεν είναι να δημιουργήσει δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Αυτό το ζήτημα το έχουμε λύσει με τη Συνθήκη της Λωζάννης», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ.

Ωστόσο, η κ. Ούτση έστρεψε με έμμεσο τρόπο τα πυρά της εναντίον του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Σε καμία περίπτωση (σ.σ.: το πρόγραμμα) δεν μπορεί να γίνει προθάλαμος για την εγκαθίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων στο μέλλον. Ο σκοπός μας είναι το καλό των παιδιών. Από εκεί και πέρα, αν οι υποσχέσεις που δόθηκαν από κάποιους προς την μειονότητα είναι για την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Ό,τι και να λένε όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Άγκυρας για «τουρκοποίηση» της προσχολικής αγωγής στη Θράκη, δημιουργώντας ένα ακόμα πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά της μειονότητας να μάθουν την  ελληνική. Κάτι που εκ των πραγμάτων κάνει ακόμα δυσκολότερη την ενσωμάτωσή τους στα ελληνικά δεδομένα.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι ένα από τα σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα είναι στο Δροσερό Ξάνθης, όπου ο Σύλλογος Ρομά Γυναικών «Ελπίδα» και η πρόεδρός του, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ενταχθούν τα παιδιά σε πρόγραμμα δημόσιων ελληνικών σχολείων και νηπιαγωγείων, προκειμένου να αποσοβηθεί η «τουρκοποίησή» τους. Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν ήταν η γυναίκα που είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και τελικά αποσύρθηκε μετά το αίτημα του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος απείλησε με αποχώρηση από το κόμμα. 

Ο Ζεϊμπέκ και το τουρκικό προξενείο «νίκησαν» και αυτή τη φορά επιστρατεύοντας το όπλο της αδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από τους οποίους τρεις είναι μουσουλμάνοι. Κι όλα αυτά ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Φιλλύρα της Ροδόπης είχε αναφερθεί στο θέμα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, καλώντας τους μειονοτικούς να στέλνουν τα παιδιά τους «στα δημόσια νηπιαγωγεία του ελληνικού κράτους και όχι αλλού».

Αφού υπενθυμίσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι σ’ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα της εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά νηπιαγωγεία με σκοπό τον εκτουρκισμό των Ελλήνων Πομάκων, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Συναγωνιστής Γιάννης Λαγός, χρειάζεται να πούμε ότι δημοσιεύουμε εξ’ ολοκλήρου το κείμενο των «Παραπολιτικών», ακριβώς για να εστιάσουμε στα πολύ σημαντικά συμπεράσματα που βγαίνουν και τα οποία είναι τα εξής:

Α) Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή». Και όμως, αυτός ο θλιβερός τύπος, ο οποίος ολοένα και περισσότερο δείχνει την εξάρτησή του από το τουρκικό προξενείο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό τόσο για την εθνική του συνείδηση όσο και για τους κινδύνους που εγκυμονεί στην Θράκη η δραστηριότητα του, έχει το απύθμενο θράσος «να βγάζει γλώσσα» στους Βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι οποίοι τον καλούν να τοποθετηθεί πάνω σε συγκεκριμένο και σοβαρό ζήτημα.

Και βεβαίως, επειδή ο ίδιος δεν έχει πει μέχρι τώρα τι έκανε για το καλό της Ελλάδας μας ενημερώνει για το τι έπραξε ο…παππούς του στα βουνά της Αλβανίας (μιας και ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» ή του είναι άγνωστος ή τον ενοχλεί). Το ερώτημα που γεννάται είναι ως που θα φτάσει η ασυδοσία του «πιο στενού συνεργάτη του τουρκικού προξενείου»; Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταγγέλλει την ξεκάθαρη φιλοτουρκική στάση του εν λόγω μουσουλμάνου βουλευτή.

Β) Η απαράδεκτη εθνική στάση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι στηρίζουνε το κυβερνητικό σχήμα και νομίζουν ότι με αλχημείες και πονηριές θα ξεγελάσουν τον Ελληνικό Λαό, την ίδια στιγμή που δεν δρουν αποφασιστικά και ουσιαστικά για να κοπεί ο βήχας στον θρασύτατο Ζεϊμπέκ και την παρέα του.

Γ) Δεν ήταν μόνο ο Ζεϊμπέκ αυτός ο οποίος απαίτησε να μην συμπεριληφθεί η Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο γνωστός εθνομηδενιστής Δημήτρης Χριστόπουλος (υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2014), ο οποίος θεωρεί την μουσουλμανική μειονότητα ως κάτι το ενιαίο ως προς την εθνοτική της συνείδηση. Συν τοις άλλοις, ο Χριστόπουλος είναι και λυσσαλέος πολέμιος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Δ) Η κυβέρνηση είναι όμηρος των τριών μουσουλμάνων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κάνουν «ό, τι τους γουστάρει» (κατά τη λαϊκή έκφραση), ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι η βιωσιμότητά τους εξαρτάται από αυτούς.

Ε) Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη Πολιτική Δύναμη η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην ανθελληνική προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου και των «στενών συνεργατών» της, όπως του θρασύτατου Ζεϊμπέκ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Ανενόχλητοι οι πράκτορες της Άγκυρας πραγματοποίησαν ανθελληνική εκδήλωση στην Θράκη για την “μητρική τους γλώσσα”

Ερώτηση για τα λεγόμενα «φροντιστήρια Κορανίου» (Kuran Kursu), τα οποία αποτελούν πηγή ανθελληνικής και φιλοτουρκικής προπαγάνδας στην Θράκη

Ερώτηση για αποσχιστική και ιταμή δραστηριότητα δημάρχου στην Θράκη

Ερώτηση για τις προκλητικές και αποσχιστικές δηλώσεις του Α. Τσαβούς

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ermaio-sta-cheria-tou-tourkikou-projeneiou-h-thrakh#ixzz4aZtR7d3C

Exit mobile version