Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λαϊκός Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αττικής: Συντάξεις φτώχειας φέρνουν τα νέα μέτρα

Λαϊκός Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αττικής: Συντάξεις φτώχειας φέρνουν τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δεν λαμβάνει καν υπόψιν του τα χρόνια εργασίας, οι νέες συντάξεις θα κυμαίνονται γύρω και κάτω από το όριο της φτώχειας, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη καταβεβλημένη τάξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Με βάση την τρέχουσα υψηλή ανεργία, την οικονομία που δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης, τις μειώσεις στις αποδοχές και την υπερφορολόγηση, και καθώς δεν προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας σε μια χώρα οικονομικής ύφεσης, χιλιάδες ασφαλισμένοι άνω των 50 που μείνουν άνεργοι δεν έχουν ελπίδα συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ασφαλιστικά έτη ώστε να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στη σύνταξη.

Όμως και οι σημερινοί συνταξιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται σημαντικά. Με τα νέα μέτρα οι ανταποδοτικές συντάξεις θα μειωθούν περισσότερο και θα κυμανθούν από 300-600 ευρώ. Ως αποτέλεσμα, πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι θα βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας και θα αναγκαστούν να προσπαθήσουν να ζήσουν με συντάξεις-φιλοδωρήματα, μετά από χρόνια αξιοπρεπούς εργασίας.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων

1. Χαμηλόμισθος με εισοδήματα έως 600 ευρώ το μήνα θα λάβει κατώτατη σύνταξη 15ετίας της τάξης των 195,90 ευρώ (σύνταξη χηρείας) ενώ η ανώτερη σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 414,90 μικτά.

2. Μισθωτός με συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας 80% θα λάβει σύνταξη της τάξης των 798 ευρώ, μετά από 35 έτη εργασίας. Για ποσοστό αναπηρίας 67-80% θα λάβει το 75% της εθνικής σύνταξης, ενώ για μικρότερο ποσοστό, μόνο το 50% της σύνταξης.

3. Οι σημερινές συντάξιμες αποδοχές των 800 ευρώ, με το νέο ασφαλιστικό (εθνική και ανταποδοτική σύνταξη) θα μειωθούν στα 490 ευρώ, ενώ όσοι λαμβάνουν αποδοχές της τάξεις των 1.250 ευρώ, θα δουν την σύνταξή τους να μειώνεται στα 682 ευρώ.

ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΛΑ.Σ.ΣΥ )

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/laikos-sundesmos-suntajiouchwn-attikhs-suntajeis-ftwcheias-fernoun-ta-nea-m#ixzz4adL8f4I7

Exit mobile version