Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλήρης παράδοση της Θράκης από τους ανθέλληνες: Με το ζόρι να μάθει τούρκικα στους Πομάκους ο Σύριζα!

Πλήρης παράδοση της Θράκης από τους ανθέλληνες: Με το ζόρι να μάθει τούρκικα στους Πομάκους ο Σύριζα!

Για ακόμη μια φορά φανερώνονται οι εθνομηδενιστικές τάσεις του εθνικά επικίνδυνου ΣΥΡΙΖΑ, μιας κυβέρνησης η οποία με πρόσφατο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας εισάγει την διδασκαλία τουρκικής γλώσσας στα δημόσια νηπιαγωγεία και ειδικότερα σε όσα εντάσσονται σε μειονοτικούς δήμους.Αυτό σημαίνει ότι και πληθυσμοί των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι τα τουρκικά πλέον θα διδάσκονται από το νηπιαγωγείο την τουρκική γλώσσα, όπως τα παιδιά των Πομάκων.

Η κρισιμότητα του εν λόγω εγχειρήματος έγκειται στην αξία της γλώσσας όσον αφορά την εθνική συνείδηση και γενικότερα την καλλιέργεια του ατόμου. Σε αυτό λοιπόν το κείμενο θα επιχειρηθεί η με βάση συγκεκριμένα επιχειρήματα αποδόμηση των σκοπών του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα και κυρίως μακροπρόθεσμα την Θράκη.

Πρώτον η γλώσσα είναι ένας από τους φορείς εθνικής συνείδησης,  το οποίο δημιουργεί στα μέλη μιας κοινότητας την αίσθηση του «ανήκειν» ότι μιλούν και επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο με τους συμπολίτες τους, οπότε ανήκουν σε αυτήν την ομάδα. Οι Έλληνες λοιπόν με την ομιλία της ελληνικής κατορθώνουν να συνειδητοποιούν ότι ανήκουν στο Ελληνικό Έθνος.

Δεύτερον, η ελληνική γλώσσα είναι φορτισμένη με τον πολιτισμό που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και οι λέξεις, το συντακτικό και η γραμματική που χρησιμοποιούνται φέρουν αξίες, στάσεις και αντιλήψεις. Ας σκεφτούμε λοιπόν πόσο πιο εύκολα χωρίς την ουσιαστική εκμάθηση των ελληνικών, θα μπορούσαν τα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών ή πομακικών χωριών να γίνουν στόχος της τουρκικής προπαγάνδας.

Τρίτον, είναι γλώσσα στην οποία είναι γραμμένες οι μεγάλες πνευματικές δημιουργίες, από τα έργα του Πλάτωνα, μέχρι την ποίηση του Παλαμά. Τη στιγμή που σχολεία ξένων χωρών εντάσσουν την ελληνική γλώσσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών, είναι κρίμα αυτή να τίθεται στο περιθώριο στην ελληνική επικράτεια.

Αντί λοιπόν όλων των προαναφερθέντων, η εισαγωγή στα νηπιαγωγεία της τουρκικής γλώσσας θα έχει ως αντίκτυπο την εμφάνιση θλιβερών φαινομένων και στον ουσιαστικό εκτουρκισμό Ελλήνων πολιτών. Όποιος χαρακτηρισμός και να δοθεί στο εν λόγω εγχείρημα θα είναι λίγος γι’ αυτό και σε αυτό το κείμενο θα ειπωθεί απλά αλλά σαφώς ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν, είναι και θα είναι η μόνη δύναμη που τίθεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια αφελληνισμού, απέναντι σε κάθε προδοσία και κάθε προσβολή κατά του Γένους των Ελλήνων.

Αντί επιλόγου, ας μείνουν τα λόγια του Κικέρωνα, κατά τον οποίο αν μιλούσαν οι Θεοί, θα χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/plhrhs-paradosh-ths-thrakhs-apo-tous-anthellhnes-o-suriza-entassei-thn-tour#ixzz4aeMFevPp

Exit mobile version