Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόφαση – κόλαφος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση

Απόφαση - κόλαφος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση

Σε πρόσφατη Ολομέλειά του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με το άρθρο 281 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ, εξέτασε την προσφυγή 5μελούς οικογένειας από το Χαλέπι της Συρίας κατά του Βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Εν προκειμένω, ο διάδικος (οικογένεια Συρίων) ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση των Βελγικών αρχών να μην κάνει δεκτή την αίτηση χορήγησης ανθρωπιστικής θεώρησης εισόδου – βίζα για την είσοδο και παραμονή στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς της ΕΕ, οι πρόσφυγες δικαιούνται την νόμιμη είσοδο και παραμονή εντός της Ένωσης βάσει του προγράμματος επανεγκατάστασης (resettlement), δηλαδή της κατανομής, υποδοχής και εγκατάστασης ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε κράτους μέλους και βάσει σχεδίου της Επιτροπής.

Η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ βάσει της οποίας τα κράτη μέλη δεν είναι υποχρεωμένα να εκδίδουν τις λεγόμενες ανθρωπιστικές άδειες εισόδου, αποτελεί και νομικά την καταδίκη της συνολικής πολιτικής προσέγγισης και σχεδιασμού του προσφυγικού-λαθρομεταναστευτικού ζητήματος.

Για τους εν Ελλάδι αριστερούς κυβερνώντες όπου ο λαθρομετανάστης βαφτίζεται “πρόσφυγας”, ο εξτρεμιστής-τζιχαντιστής μεταμορφώνεται σε «μετριοπαθή αντιπολίτευση του Άσσαντ» και όπου καταργείται κάθε νόμος του διεθνούς και εθνικού δικαιϊκού κώδικα, η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ έρχεται να νομιμοποιήσει-δικαιώσει τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή και τα όσα αυτός προτάσσει ως λύση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apofash-kolafos-tou-dikasthriou-ths-eurwpaikhs-enwshs#ixzz4afS251Uv

Exit mobile version