Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Υπό κατάρρευση η πρωτοβάθμια υγεία σε ολόκληρη τη χώρα

Τα στοιχεία που αφορούν τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) καταδεικνύουν τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και δευτερευόντως σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό που υφίστανται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού (ΠΕΣΥΠ-ΕΟΠΥΥ) δύο στις πέντε δομές του ΠΕΔΥ δεν λειτουργούν, ενώ από τους 5.000 γιατρούς που απασχολούνταν στο ΠΕΔΥ το 2014 πλέον έχουν απομείνει μόλις 2.300.

Όσο δε αφορά τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα αυτές εντοπίζονται τόσο σε Αττική, όσο και στην Βόρειο Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι τραγική. Από την μία πλευρά δεν υφίστανται μονάδες του ΠΕΔΥ σε Περιστέρι και Καλλιθέα. Από την άλλη πλευρά, στην Ξάνθη από τους 45 ιατρούς που απασχολούνταν στις δομές του ΠΕΔΥ έχουν απομείνει πλέον μόνον 8. Ακόμα, στην Έδεσσα δεν υπάρχει παιδίατρος και παθολόγος ενώ στον ακριτικό Έβρο απουσιάζουν οι ειδικότητες του παιδιάτρου, του παθολόγου, του οφθαλμίατρου, του νευρολόγου και του ορθοπεδικού. Κλείνοντας, στο Κιλκίς δεν υπάρχει καρδιολόγος, παιδίατρος και οφθαλμίατρος.

Η θλιβερή εικόνα που επικρατεί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ αποκαλύπτει την ολιγωρία και την αναλγησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του υπουργείου Υγείας, με τους πολίτες να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία εν καιρώ οικονομικής κρίσης και ανέχειας.

Ευτυχώς που ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο Λαϊκός Σύνδεσμος φροντίζει να στέκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη με την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-upo-katarreush-h-prwtobathmia-ugeia-se-oloklhrh-th-chwra#ixzz4ap1AivS2

Exit mobile version