Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Εστία»: Ούτε λέξη δεν είπε ο Τσίπρας για τον Παύλο Μελά

«Εστία»: Ούτε λέξη δεν είπε ο Τσίπρας για τον Παύλο Μελά

Ο εθνομηδενισμός σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη που διέπουν τον χαρακτήρα και τις γνώσεις του Αλέξη Τσίπρα περιγράφεται με πολύ γλαφυρό τρόπο σε άρθρο της «Εστίας» με τίτλο «Για τον Παύλο Μελά ούτε μία λέξη», όπου αναγράφονται τα εξής:

Αυτοί που παρακολουθούσαν στην χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη ευλόγως θα αναρωτήθηκαν αν ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς, το όνομα του οποίου φέρει το στρατόπεδο που παρεχωρήθη στον τοπικό δήμο. Διότι κατά την μακροσκελή ομιλία του, δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να εξάρει την προσωπικότητα και την θυσία του ήρωος του Μακεδονικού Αγώνος. Ανεφέρθη «αιματηρή κινητοποίηση εργατριών γυναικών το 1887». Μας επληροφόρησε ότι το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» διαμορφώθηκε «ως οθωμανικό στρατόπεδο στα ύστερα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας» και ότι υπήρξε «τόπος μαρτυρίου και εκπαίδευσης πατριωτών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της κατοχής, αλλά και τόπος μαρτυρίου και δημοκρατών πολιτών τα ταραγμένα, τα πολεμικά χρόνια».

Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη… Ομίλησε για μουσεία «εθνικής αντίστασης» και «μικρασιατικού ελληνισμού» που θα έπρεπε να ανεγερθούν στον χώρο και για το πώς θα μπορούσαν να αναδειχθούν «δυνατότητες για καλλιτεχνική δημιουργία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη… Μας είπε επίσης ότι «είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, η διεκδίκηση και ο έλεγχος από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι οξυγόνο τα κοινωνικά κινήματα διότι τα προβλήματα υπάρχουν και εδώ παντού». Ακόμη ομίλησε για «κοινωνικά κινήματα» και «τοπικές συλλογικότητες».

Αλλά για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες για την Μακεδονία ούτε λέξη…

Ένας θαυμαστής του εγκληματία Μάο, ο οποίος οργανώθηκε «από πείσμα» (!) στην ΚΝΕ το 1991, όταν τα κομμουνιστικά καθεστώτα κατέρρεαν σαν τραπουλόχαρτα, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κάτι για τον Παύλο Μελά και τους αγώνες του για την Μακεδονία. Και αν γνώριζε, σίγουρα τότε θα τον χαρακτήριζε «φασίστα», «ρατσιστή» και «σωβινιστή». Η άγνοια του βαθύπλουτου αριστερού Τσίπρα δεν περιορίζεται μόνο στην γεωγραφία, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ιστορίας.

Μάλιστα, ίσως είναι καλύτερα που ο Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στον Παύλο Μελά και τους αγώνες του. Ακόμη και η όποια υποκριτική του στάση θα ισοδυναμούσε με ύβρη απέναντι στον Μεγάλο αυτόν Έλληνα, ο οποίος θα στοιχειώνει αιώνια τους εφιάλτες όχι μόνο των διαφόρων επίβουλων της Μακεδονίας ΜΑΣ, αλλά και των διαφόρων εγχώριων ελληνόφωνων σύγχρονων γενιτσάρων που άμεσα ή έμμεσα ενοχλούνται από το γεγονός ότι η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/estia-oute-lejh-o-tsipras-gia-ton-paulo-mela#ixzz4argCP1Ho

Exit mobile version