Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη: «Φρένο» στην τουρκική προκλητικότητα έβαλε η Ολλανδία

Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη: «Φρένο» στην τουρκική προκλητικότητα έβαλε η Ολλανδία

Οι ολλανδικές Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν τελικά διπλωματική άδεια στον τούρκο υπουργό εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από απειλές που εξαπέλυσε εναντίον της Χάγης. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν τουρκικά και ολλανδικά ΜΜΕ ο Τσαβούσογλου επρόκειτο να πραγματοποιήσει ομιλία στο Ρότερνταμ η οποία αφορούσε το δημοψήφισμα του Απριλίου για την επέκταση των εξουσιών στο τουρκικό κράτος.

Μια όχι και τόσο αθώα ομιλία, καθώς η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να κινητοποιήσει τις μειονότητες της στην Ευρώπη προκειμένου να στηρίξουν την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση έχουν δημιουργήσει σοβαρές διπλωματικές παρενέργειες και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια.

Η ολλανδική κυβέρνηση, ορμώμενη και από τις πρόσφατες απειλές του ίδιου του Τσαβούσογλου, ο οποίος στο CNN Turk είχε πει ότι «αν οι Ολλανδικές αρχές απαγορεύσουν την πτήση μου, τότε οι κυρώσεις μας σε βάρος της Ολλανδίας θα είναι πολύ σκληρές. Αυτές είναι φασιστικές πρακτικές», εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – απαγόρευση εισόδου στην χώρα του τούρκου υπουργού:

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης… Γι’ αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης»  Ενώ στην συνέχεια τόνισε πώς «Πολλοί τούρκοι της Ολλανδίας έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα σχετικά με το τουρκικό Σύνταγμα. Η ολλανδική κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση για την ενημέρωσή τους μέσω συναντήσεων, σχετικά με αυτό. Αλλά, μόνο εφόσον αυτές οι συναντήσεις δεν ωθούν σε εντάσεις στην κοινωνία. Και όποιος θέλει μια συνάντηση πρέπει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες της αρμόδιας αρχής, έτσι ώστε να μπορεί να εγγυηθεί τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να σεβαστεί τους κανόνες σε αυτό το θέμα».

Τα σοβαρά κράτη απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή παίρνουν αποφάσεις προς το κοινό καλό όλων των πολιτών τους, κάτι το οποίο είναι ξένο στην ελληνική κυβέρνηση και στις ελληνικές αρχές, οι οποίες θα χαρακτήριζαν ως ψιλά γράμματα αντιστοίχου τύπου δηλώσεις από την μεριά της τουρκίας. Άλλωστε, τα πρόσφατα γεγονότα στην Θράκη το επιβεβαιώνουν αυτό, καθώς η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα του κόμματος DEB, του παράνομου τουρκικού προξενείου και των ψευδομουφτήδων τους.

Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο κατέθεσε μήνυση τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του πρόεδρου του DEB  Μουσταφά Αλή Τσαβούς και του«ψευδομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, βάζοντας ανάχωμα στην προκλητική τουρκική ασυδοσία στην Ελληνική Θράκη.

Μόνον η Χρυσή Αυγή είναι αυτή η οποία αντιστέκεται απέναντι στην τουρκική απειλή και είναι ικανή να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για ένα ισχυρό και ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etsi-kanoun-ta-sobara-krath-freno-sthn-tourkikh-proklhtikothta-ebale-h-olla#ixzz4b2leJJud

Exit mobile version