Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά τους νέους φόρους η κυβέρνηση εγκαινιάζει και νέα διόδια!

Μετά τους νέους φόρους η κυβέρνηση εγκαινιάζει και νέα διόδια!

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Χρυσή Αυγή ανέδειξε εντός του κοινοβουλίου ζητήματα που άπτονται της οικονομικής φιλοσοφίας που διέπει την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, φιλοσοφία που είναι ξεκάθαρα τοκογλυφική, φοροεισπρακτική και χωρίς καμία λογική, αφού κριτήριο των επιλογών της δεν είναι η κοινωνική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα αλλά η αποταμίευση εσόδων με κάθε δυνατό τρόπο προς ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών.

Σκανδαλώδεις διορισμοί, τροπολογίες που καλύπτουν ή δημιουργούν κακοδιαχειρίσεις δημοσίου χρήματος, ευνοϊκοί «φωτογραφικοί» νόμοι για την βόλεψη ημετέρων κι άλλα συναφή είναι τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ κατά τους λίγους μόνο μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.

Η ειδησεογραφία και μάλιστα η σχετική που δεν αφορά αποκλειστικά το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που ο ίδιος ο Τσίπρας παραδέχεται ότι θα επιβάλλει συντόμως αποδεικνύει πως αυτή η κυβέρνηση σε τίποτα δεν διαφέρει σε σχέση με τις προηγούμενες, ασχέτως εάν τις κατηγόρησε για πρακτικές που υποτίθεται ότι δε συνάδουν με το ήθος της, αλλά σήμερα η ίδια εφαρμόζει. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τσίπρα και άλλων βουλευτών του κόμματος του, όταν από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευαν την τότε κυβέρνηση για την πολιτική της αύξησης των τιμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το παράλογο κόστος μετακίνησης μιας οικογένειας που χρησιμοποιεί το εθνικό οδικό δίκτυο, εξαιτίας των αμέτρητων σταθμών διοδίων που ανήκουν σε ιδιώτη «επιχειρηματία».

Τώρα όμως διαβάζουμε ότι το εθνικό οδικό δίκτυο, που πράγματι ανήκει σε ιδιώτη του οποίου τα συμφέροντα εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση, διατίθεται προς «εκμετάλλευση» και αξιοποίηση από εταιρείες ή ιδιώτες που θα κληθούν να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα με την ταυτόχρονη υποχρέωση της εγκατάστασης 15 επιπλέον σταθμών διοδίων!

Η κυβέρνηση που κατηγορούσε τους μνημονιακούς της συναδέλφους για την εκτόξευση του αντιτίμου του εισιτηρίου των λεωφορείων, του «πιο λαϊκού μέσου μεταφοράς», όπως χαρακτηριστικά έλεγε, δίνει τώρα μια… ταξική γροθιά στα καπιταλιστικά συμφέροντα με την παραχώρηση δικαιωμάτων σε μεγαλοκαπιταλιστές (τώρα ονομάζονται επενδυτές) τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την περαιτέρω απομύζηση του εισοδήματος των Ελλήνων φορολογουμένων.

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε τους υποψήφιους «γαμπρούς» της νέας συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση της αριστεράς και στους καρχαρίες μεγαλοεργολάβους, αρκούμαστε στους συνειρμούς που προκαλούν τα ονόματα Κόκκαλης, Μπόμπολας και η γνωστή γερμανική εταιρεία Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και δεν έχει καταβάλει φόρο 500 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Με τέτοια κυβέρνηση, με τέτοιους συνεταίρους και με τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις με τέτοιους όρους είναι βέβαιο ότι το ηθικό πλεόνασμα της αριστεράς θα αποτελεί σε λίγο καιρό το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meta-tous-neous-forous-h-kubernhsh-egkainiazei-kai-nea-diodia#ixzz4b3qwxnmK

Exit mobile version