Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα hotspots! Οδηγίες στους Στρατιωτικούς να προσέχουν για την προσωπική τους ασφάλεια!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα hotspots! Οδηγίες στους Στρατιωτικούς να προσέχουν για την προσωπική τους ασφάλεια!

Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα (ασχέτως αν για λόγους «πολιτικής ορθότητας» βαφτίζεται ως «προσφυγικό», την στιγμή που μέχρι και ο ίδιος ο Μουζάλας ομολογεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των όσων εισέρχονται είναι λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες) φαίνεται και από την στάση που κρατεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε όσα κέντρα φιλοξενίας «προσφύγων» η αύξηση της εγκληματικότητας βρίσκεται σε έξαρση.

Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε σε συστημικό έντυπο: «Ενδεικτικό είναι το σήμα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με το οποίο δίνονται συμβουλές γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των στρατιωτικών στελεχών! Για να αποτραπούν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος αξιωματικών και υπαξιωματικών, αλλά και προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ευκαιρίες να καταστούν οι στρατιωτικοί θύματα μιας εγκληματικής πράξης το ΓΕΑ καλεί το προσω­πικό να λαμβάνει παθητικά μέτρα προστασίας. Μεταξύ άλλων, η στρατιωτική ηγεσία συμβουλεύει τα στελέχη:

■ Να αποφεύγουν να κυκλοφορούν πεζή και κατά μόνας.
■ Να προτιμούν πολυσύχναστους δρόμους αποφεύγοντας απομονωμένες οδούς και σοκάκια, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.
■ Να αποφεύγουν να φέρουν τιμαλφή αντικείμενα, καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία έλκουν mv προσοχή τρίτων ατόμων.
■ Να ενημερώνουν για τις επικείμενες δραστηριότητές τους τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.
■ Να έχουν στις ταχείες κλήσεις του κινητού τηλεφώνου τους το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κινούνται.
■ Να βρίσκονται σε εγρήγορση για την περίπτωση που κάποιος τους παρακολουθεί. Σε τυχόν υποψία ότι συμβαίνει αυτό να μεταβαίνουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και όχι στην οικία τους.

Πέραν του προληπτικού χαρακτήρα τους, οι οδηγίες για την ασφάλεια και την αυτοπροστασία του στρατιωτικού προ­σωπικού αποκαλύπτουν ότι για την ηγεσία των Ενόπλων Δυ­νάμεων ο κίνδυνος κλιμάκωσης της εγκληματικότητας μέσα και γύρω από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων δεν αξιολο­γείται ως ένα απίθανο ενδεχόμενο. Και όλα αυτά σε μια εποχή όπου η τουρκική κυβέρνηση αφήνει να αιωρείται η απειλή ότι μπορεί και να… πλημμυρίσει τα νησιά του Αιγαίου με δεκάδες χιλιάδες περισσότεροί πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η ευρωπαϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό με καχυποψία».

Μία τέτοια στάση ισοδυναμεί με παραδοχή της αδυναμίας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων να μπορεί να ελέγχει την κατάσταση στα hot spots. Εμφανίζει τα Στρατιωτικά Στελέχη ως ανυπεράσπιστα ανθρωπάκια, τα οποία θα πρέπει να αλλάζουν διαδρομή, να προσέχουν τι κουβαλάνε πάνω τους, να βρίσκονται συνεχώς σε ένα κλίμα φόβου, μη τυχόν και πέσουν θύματα από πιθανή βιαιοπραγία των λαθρομεταναστών. Φαίνεται ότι ο Καμμένος θέλει να μετατρέψει τον Ελληνικό Στρατό και το στελεχιακό του δυναμικό, εκτός από «φιλλιπινέζες» των λαθρομεταναστών, και σε φοβισμένα όντα, τα οποία θα τρέμουν για πιθανό «κακό συναπάντημα».

Το απόσπασμα που παρατέθηκε νωρίτερα είναι ενδεικτικό της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στα hot spots και της πλήρους ανικανότητας της κυβέρνησης να διασφαλίσει έστω και την  στοιχειώδη ασφάλεια και προστασία. Η προσπάθεια μετατροπής των στελεχών της Ελληνικής Αεροπορίας σε φοβισμένους ανθρώπους είναι ενδεικτική του αρνητικού κλίματος που επικρατεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteuto-odhgies-pros-tous-stratiwtikous-na-prosechoun-gia-thn-proswpikh-t#ixzz4bEqS5PBH

Exit mobile version