Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα Εστία: Επιχείρηση νοθείας της Ιστορίας και των Θρησκευτικών από την κυβέρνηση Σύριζα

Εφημερίδα Εστία: Επιχείρηση νοθείας της Ιστορίας και των Θρησκευτικών από την κυβέρνηση Σύριζα

Είναι γνωστή η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια τόσο της παραχάραξης της ιστορίας όσο και της ουσιαστικής εξαφάνισης του μαθήματος των Θρησκευτικών. Στο ζήτημα αυτό αναφέρεται, με πρωτοσέλιδη αναφορά της, η εφημερίδα «Εστία», η οποία υπό τον τίτλο «Νοθεύουν Ιστορία και Θρησκευτικά» αναφέρει τα εξής:

«Σε εκστρατεία διαστρεβλώσεως της ιστορίας, νοθεύσεων των θρησκευτικών, αλλά και σε διωγμό του βιβλίου, επιδίδεται απροκαλύπτως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Τα σχέδιά του απεκάλυψε ο ίδιος μιλώντας σε ημερίδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έκανε λόγο για “σταδιακή κατάργηση του βιβλιοκεντρικού πολιτισμού της εκπαίδευσης” και προανήγγειλε αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο “θέλουμε να διδάσκεται η Ιστορία”. Το τι μπορεί να εννοεί με τα λόγια αυτά, ο υπουργός Παιδείας, τεκμαίρεται ευκόλως από το παρελθόν του.

Ο κ. Γαβρόγλου, είναι αυτός που το 2008 είχε ταχθεί υπέρ της αναγνωρίσεως των Σκοπίων, με το ψευδεπίγραφο όνομα «Μακεδονία». Ο κ. Γαβρόγλου είναι αυτός που πολύ πρόσφατα είχε δηλώσει σε εφημερίδα της Κωνσταντινουπόλεως ότι “πρέπει να αλλάξει η ταυτότητα της ελληνικής μειονότητας”. Ο κ. Γαβρόγλου είναι αυτός που θέλει σήμερα να ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας. Δηλαδή να παραποιήσει και να πλαστογραφήσει την Ιστορία προκειμένου να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες αυτού και των ομοίων του. Επικαλούμενος δε τις “νέες τεχνολογίες” και το διαδίκτυο θέλει να καταργήσει τα βιβλία.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στα Θρησκευτικά, πάλι διοχετεύει στον Τύπο σχέδια κατά των βιβλίων τα οποία θέλει να αντικαταστήσει με τον «προσωπικό φάκελο» του μαθητού, όπως τον ονόμασε. Δηλαδή μια συρραφή φωτοτυπιών προερχομένων κατά 80% από την Αγία Γραφή και κατά 20% από άλλα δόγματα. Αυτό βεβαίως θα είναι μόνον το πρώτο βήμα για την πλήρη διαστρέβλωση και εν συνεχεία την κατάργηση της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στην στοιχειώδη μέση εκπαίδευση. Κατά τούτο ο κ. Γαβρόγλου, αν και εκπαιδευτικός ο ίδιος, συνεχίζει την καταστροφική “μεταρρύθμιση” της παιδείας ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου του, Νίκου Φίλη. Βεβαίως, με τον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί απολύτως».

Συμπληρώνοντας στα όσα γράφει η «Εστία», χρειάζεται να επισημάνουμε ότι το σχέδιο διαστρέβλωσης της ιστορίας και της νοθεύσεως των Θρησκευτικών μπορεί να βρίσκεται σε έξαρση τώρα, δεν αποτελεί όμως γέννημα της σημερινής (συγ)κυβέρνησης. Από την Μεταπολίτευση και μετά, η ιστορία παραχαράσσεται σε συστηματικό βαθμό και η Ορθοδοξία περιθωριοποιείται στα σχολικά βιβλία.

Ας μην ξεχνάμε ότι το αίσχος του «συνωστισμού», με το κατάπτυστο βιβλίο της Ρεπούση, έγινε επί κυβερνήσεως ΝΔ το 2007. Τώρα, απλώς, οι εθνομηδενιστές της νυν (συγ)κυβέρνησης «έχουν πατήσει γκάζι» στην προσπάθεια εξάλειψης της ιστορικής αλήθειας και ισοπέδωσης της θρησκευτικής συνείδησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-estia-epicheirhsh-notheias-ths-istorias-kai-twn-thrhskeutikwn#ixzz4bHd0htla

Exit mobile version