Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λύνοντας το πρόβλημα της απογοήτευσης, συνεχίζουμε τον Αγώνα κατά των εθνοκτόνων Μνημονίων

Λύνοντας το πρόβλημα της απογοήτευσης, συνεχίζουμε τον Αγώνα κατά των εθνοκτόνων Μνημονίων

Ανεξαρτήτως από το αν δόθηκε εντολή από τους διεθνείς τοκογλύφους προς τους εγχώριους υποτακτικούς τους ότι δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χρόνος για «προετοιμασία» του Ελληνικού Λαού, ή αν θα υπάρξει ένας ακόμη γύρος «εμπλοκής», που θα «σπρώξει» την τελετή υπογραφής ενός (άτυπου μεν ουσιαστικού δε) τέταρτου Μνημονίου πιο πίσω χρονικά, αυτό το οποίο πρέπει να γίνει κατανοητό και αντιληπτό αφορά το ότι ο προορισμός της διαδρομής είναι καθορισμένος. Το τρίτο Μνημόνιο θα παραταθεί για μερικά ακόμη χρόνια και η νέα κατοχή της Χώρας, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το σαφές αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο που οδηγεί στην φτωχοποίηση, θα επαυξηθεί με νέα φοροληστρικά, αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα.

Ας βλέπουμε, λοιπόν, το πού οδηγεί αυτή η εφιαλτική διαδρομή και όχι την προσπάθεια ωραιοποίησης της (με την δημιουργία ψεύτικων όσο και φαιδρών ελπίδων) που από κοινού φιλοτεχνούν οι δανειστές με τους εδώ εντολοδόχους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όπως το 2015 ήταν σίγουρο, παρά την «ηρωική αντίσταση» και την «σκληρή διαπραγμάτευση», ότι στο τέλος θα υπέγραφαν το τρίτο Μνημόνιο, έτσι και τώρα θα πρέπει να θεωρείται ως απολύτως βέβαιο ότι θα υπογράφουν την παράτασή του.

Τα εκ νέου δημαγωγικά παιχνιδάκια που χρησιμοποιούν και ο χρόνος που θα χρειαστούν μέχρι να βάλουν τις τελικές υπογραφές, παριστάνοντας ξανά τους «σκληρά αμυνόμενους», δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Αφορούν ξεκάθαρα μόνο το παιχνίδι του κοινωνικού ελέγχου και της διαχείρισης της λαϊκής θέλησης, στον αγώνα για την διατήρηση της εξουσίας ή την μετάβαση σ΄αυτήν από το ένα κόμμα στο άλλο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και αποσαφηνισμένα πλήρως στο επίπεδο των συστημικών κομμάτων της καθεστωτικής πολιτικής. Το μνημονιακό μέτωπο είναι ευρύτατο, συμπεριλαμβάνοντας στο στρατόπεδό του τόσο την κυβέρνηση όσο και τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» και του «ευρωπαϊκού μονόδρομου». Γι΄ αυτό και μπορεί να δίνει, όποτε χρειάζεται, λύσεις κυβερνητικής διαχείρισης μέσω της σύμπραξης δύο ή και παραπάνω κομμάτων.

Αφού, λοιπόν, δεν χωρούν αυταπάτες για τον ρόλο όλων αυτών των κομμάτων, ας αντιληφθούμε ως Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα το πρόβλημα που μαστίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων και περιλαμβάνει την απογοήτευση και την προδοσία από προηγούμενες «αντιμνημονιακές» καταστάσεις και ως εκ τούτου την αδιαφορία και την αποστράτευση. Αυτό το πρόβλημα καλούμαστε να το λύσουμε (και θα το κάνουμε), αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε σαν τους άλλους και ότι οι έννοιες, του συμβιβασμού, της προσαρμογής και της υποταγής στην μνημονιακή «πραγματικότητα» δεν μας αφορούν, δεν μας αγγίζουν, δεν μας αλλάζουν.

Για την Πατρίδα και τον Λαό, σ΄έναν αγώνα Πολιτικό, με χαρακτήρα Εθνικοαπελευθερωτικό!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/lunontas-to-problhma-ths-apogohteushs-kai-ths-apostrateushs-sunechizoume-to#ixzz4baKxC9nG

Exit mobile version