Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απέπλευσε και τρίτο αλβανικό πολεμικό πλοίο για περιπολίες στο… Αιγαίο!

Πριν μερικούς μήνες αναφερθήκαμε στην είδηση ότι πλοίο του αλβανικού πολεμικού ναυτικού θα συμμετέχει στην νατοϊκή Δύναμη «Αιγαίο Πέλαγος» για να «προστατεύσει» (πάντως όχι από τα κύματα των λαθρομεταναστών) τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα.

Σήμερα λοιπόν έρχεται η είδηση ότι από την ναυτική βάση «Πασαλιμάνι» της αλβανίας απέπλευσε το τρίτο πολεμικό πλοίο του αλβανικού ναυτικού με προορισμό το Αιγαίο Πέλαγος.

Το πλοίο «Butrinti» είναι το τρίτο που αποστέλλει η αλβανία κατά το τελευταίο δεκάμηνο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για περιπολίες κατά της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όπως σημειώνεται.

Μάλιστα, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοδέλι, στη σελίδα της στο facebook ανέβασε σχετικές φωτογραφίες από την τελετή αναχώρησης του σκάφους όπου εύχεται  το πλοίο να έχει ούριους ανέμους.

Στην τελετή ο Γενικός Αρχιπλοίαρχος Ουλμπέρ Ντογκιάνι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και αυτή η αποστολή θα τα πάει καλά όπως και οι προηγούμενες «έχω εμπιστοσύνη ότι θα έχει επιτυχία και η συμβολή σας θα ανυψώσουν το όνομα των ναυτικών δυνάμεων της αλβανίας», είπε χαρακτηριστικά.

Το αλβανικό πολεμικό πλοίο θα βρίσκεται υπό την γερμανική διοίκηση, η οποία έχει την εκ περιτροπής διοίκηση  της “Standing NATO Maritime Group 2”, όπως σημειώνεται από το Albeu.com.”

Με πληροφορίες από το echedoros-a.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apepleuse-kai-trito-albaniko-polemiko-ploio-gia-peripolies-sto…-aigaio#ixzz4bo2R2U00

Exit mobile version