Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Χωρίς αξονικούς τομογράφους τα μισά νοσοκομεία της χώρας-αυξημένοι οι κίνδυνοι για τους ασθενείς!

Σύμφωνα με έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σχεδόν τα μισά από τα νοσοκομεία της χώρας είτε δεν διαθέτουν αξονικό τομογράφο, είτε αυτά τα μηχανήματα εμφανίζουν βλάβες, είτε υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για πολύ σοβαρές ελλείψεις, καθώς οι αξονικοί τομογράφοι είναι αναγκαίοι για την έγκαιρη διάγνωση τυχόν κακώσεων, όπου σε περιπτώσεις βαριού ατυχήματος αυτή η διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας.

Μάλιστα πρόκειται για κεντρικά νοσοκομεία, όπως το Σισμανόγλειο, που εξυπηρετείται από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού και τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μεταξύ των νοσοκομείων Λάρισας και Αττικής, στην εθνική οδό δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ αξονικός τομογράφος. Ίδια η κατάσταση που επικρατεί και στην περιφέρεια, όπου στα νοσοκομεία Σητείας, Καρπενησίου και Μεσολογγίου δεν λειτουργούν αξονικοί λόγω βλάβης, ενώ στα νοσοκομεία Κύμης Μολάων, Καρύστου, Ικαρίας και Σαντορίνης δεν εντοπίζεται καν αξονικός τομογράφος.

Φυσικά, αν θέλουμε να εμβαθύνουμε στο ζήτημα θα παρατηρήσουμε πληθώρα ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων γύρω από τα παραπάνω νοσοκομεία, τα οποία θησαυρίζουν από τους απελπισμένους ασθενείς που καταφθάνουν σε αυτά. Παρά το γεγονός ότι το κόστος για την αγορά ή συντήρηση αξονικών τομογράφων είναι σημαντικό, εν τούτοις δεν ξεπερνά το κόστος του ΕΟΠΥΥ που πληρώνει τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα με 75 εκ. ευρώ ετησίως, ούτε ξεπερνά την ταλαιπωρία αλλά και τα επιπλέον χρήματα που πληρώνουν οι ασθενείς, με συμμετοχή τους στο κόστος κατά 25%.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ευαγγελίζεται το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, διότι πολύ απλά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Πέρα από αναλγησία και αδιαφορία για την δημόσια υγεία, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζονται από διαφθορά και σήψη σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-chwris-ajonikous-tomografous-ta-misa-nosokomeia-ths-chwras#ixzz4bruaGfbK

Exit mobile version