Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεκάδες λαθρομετανάστες με μολυσματικές ασθένειες στα A.T. της Αχαΐας – Υγειονομικός κίνδυνος η παρουσία τους

Δεκάδες λαθρομετανάστες με μολυσματικές ασθένειες στα A.T. της Αχαΐας - Υγειονομικός κίνδυνος η παρουσία τους

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η παραμονή 113 λαθρομεταναστών, οι οποίοι βρέθηκαν σε ακυβέρνητο πλοίο ανοικτά των Παξών, σε αστυνομικά κρατητήρια της Πάτρας, του Αιγίου και της Κάτω Αχαΐας. Η πλειοψηφία τους παραμένουν στα αστυνομικά κρατητήρια, αφού στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν έγιναν δεκτοί στα hot spots που ήταν να μεταφερθούν, μη έχοντας τα ανάλογα πιστοποιητικά υγείας. Έτσι, οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από το Πακιστάν, μένουν εντός των αστυνομικών τμημάτων.

Το γεγονός, όμως, ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας με διάφορες μολυσματικές ασθένειες από τις κακουχίες που έχουν περάσει, όπως ψωρίαση, αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ηπατίτιδα, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους υπάλληλους της Αχαΐας. Κι αυτό γιατί η Αστυνομία δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενεί στα κρατητήρια άτομα με μολυσματικές ασθένειες. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ακόμη κι αν φύγουν από τα αστυνομικά τμήματα και μεταφερθούν στα hot spots, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προσβάλλουν μολυσματικές ασθένειες και τα υπόλοιπα άτομα που διαμένουν εκεί.

Μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται να προσφύγει το θέμα αυτό στην αρμόδια Διεύθυνση Υγείας και στον Εισαγγελέα, προσπαθώντας να προφυλάξει με αυτόν τον τρόπο τους αστυνομικούς από τους κινδύνους μόλυνσης. Έχουμε, δηλαδή, έναν αριθμό 113 καινούργιων λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πολύ σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες, που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Η παρουσία τους σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται άλλοι άνθρωποι εγκυμονεί σοβαρότατους υγειονομικούς κινδύνους, αλλά η κατάσταση έχει σκαλώσει επικίνδυνα. Οι εγχώριοι «αντιρατσιστές» καλυπτόμενοι απλώς πίσω από την ρηχολογία κούφιων συνθημάτων, όπως «ανοίξτε τα σύνορα», «καλοδεχούμενοι οι μετανάστες», «άσυλο στους πρόσφυγες» κ.τ.λ., σιωπούν ένοχα για τέτοιου είδους καταστάσεις, οι οποίες κρύβουν σοβαρά ενδεχόμενα επιπλοκής σε υγειονομικό επίπεδο. 

Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι αυτοί που θα ζουν σε απόσταση αναπνοής (κυριολεκτικά) από τα «ταξικά αδέρφια», αλλά οι «ρατσιστές», «μικροαστοί», «νοικοκυραίοι», «άξεστοι αγροίκοι» κ.τ.λ. Έλληνες, οι οποίοι έκαναν το «έγκλημα» να ανησυχούν για την δημόσια ασφάλεια και υγιεινή, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης προγράμματος τόσο για τον ριζικό περιορισμό της λαθρομετανάστευσης όσο και την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dekades-pakistanoi-lathrometanastes-me-molusmatikes-astheneies-menoun-sta-a#ixzz4btkyPIb5

Exit mobile version